Sant Jordi ve Gezegen Grubu Motorları Başlat

HalaycıBaşı

New member
2000 yılında genç ve deneyimsiz Javier Sierra İlk kez Barcelona'ya ilk Sant Jordi'ye imza attı. Gergindim, ne bekleyeceğimi bilmiyordum, ama atmosfer o kadar teslim edildi ve hevesliydi ki enfekte olmamak imkansızdı. Sabahın ortasında, onu bir tarif kitabı sunan Isabel Pantoja ile 'Marslı Chronicles' için haberlerle dolu Boris Izaguirre arasında koydular. «Hiçbir şey imzalamıyorum. Kendimi başkalarının saflarını bir trafik muhafızıymış gibi sipariş etmeye adadığımı hatırlıyorum ”diyor Sierra, yıllardır kuyruklara neden olacağını bilen Sierra.

Sant Jordi burada ve yazarlar kitabın büyük gününü hazırlamak için Barselona'daki motorları zaten ısıtıyor. «Dört yıldır küçük bir rutine başlıyorum. Çok erken kalkıyorum ve kitapçıların her şeyi nasıl hazırladığını görürken sabah 9'da Paseo de Gracia'da yürüyorum. Onu seviyorum, seviyorum ”diyor Jorge Díaz“Ben seviyorum” dediğini kim söylüyor, ama duramıyor. Bu yıl, Carmen Mola gibi yıllarından sonra ilk solo romanı 'El Espía'yı sunuyor. «Benim mi yoksa Carmen Mola mı imzalayacağımı bilmiyorum. Her halükarda çok mutluyum ”diye ısrar ediyor.

Planeta Grubu, 23 Nisan Maraton Günü'nü hazırlamak için yazarlarının ana dairesiyle bir öğle yemeği düzenledi. Örneğin, vardı. Maxim Huerta Yeni 'genç yetişkin' literatürünün bir yıldızıyla Inma Rubiales olarak konuşmak. «Bir kitapçı olarak büyük kıskançlık Sant Jordi ile bakıyorum. 2 Mayıs'ta kasabamın kütüphanesine aktardım. Durmayı sokağa götürüyorum ve yazarları imzalamaya davet ediyorum. Harika, ”diyor birkaç ay önce Valencia, Buñol kasabasında 'Doña Leo' kitapçısını açan Huerta.

Ayrılamaz Gezegen Ödülünün Kazananı ve Finalisti

Ayrıca The Last Gezegen Ödülü'nün galibi vardı, Paloma Sánchez-Garnicamuhteşem bir kırmızı ceket giymiş, son ayların ayrılmaz arkadaşının yanında, finalist Beatriz Serrano. «Geçen yıl prömiyeri yaptım, ancak elbette, ödülün ağırlığı size başka bir perspektif veriyor. Beklentiler maksimumdur. Olağanüstü bir olacağım ”diye açıklıyor Serrano.« İlk geldiğimde Fernando Lara Ödülü ile oldu. Zaten gezegenin finalisti olduğumda, resepsiyon mayoydu ve şimdi, kolumun altındaki ödülle, aldığım bu artan yoldan memnunum, ”diyor Sánchez-Garnica, daha önce okudum ve okumacılarla birlikte, onu bulamadığım için.

Yemek yiyen, biraz gönül rahatlığı olan küçük bir bölüm Mavi kot pantolon. Güçleniyor çünkü yarın bu huzurun imkansız olacağını biliyor. «14 Sant Jordis'im var. 2010'da başladım ve kaybetmedim. O kadar çok oldum ki, kitabı imzalamaya gelen birçok kişiyi tanıyorum, hatta çocuklarıyla birlikte geliyorlar ”diyor. Kitap tavsiye ederken şüphesiz,“ Alanımda, genç yetişkinlerin harika bir nesil genç yazar var. Inma (Rubiales) harika. Tüm gençlerin okumasını tavsiye ederim ”diyor.

Parti emin. Yazarlar, okuyucularının tüm taleplerini karşılamak için yüzde yüz teslim olmaya söz veriyorlar. Kimse imzası bitmeyecek. Maalesef bir sağlık sorunu için katılımını iptal eden Amelie Nothomb gibi kayıplar var, ancak yazarlar için olmayacak. Gezegen grubu 200'den fazla harekete geçiyor. Rastgele ev 245'e yol açar. Okuyucunun favorilerinden hiçbirini sokaklarda bulamaması imkansızdır.

Toplam güvenlik ile yok olacaklar arasında Javier Cercas ve Papa hakkındaki uygun kitabı; María Dueñas ve son romanı; Jöel Dicker ve onun garip ve harika yeni romanı; Ve elbette, “Diagonal Manhattan” (sütun/hedef) ile Xavier Bosch. “Çok mutlu, çok sevindim!”, Jorge Díaz tekrar ediyor ve tekrar ediyor. Evet, hepimiz.

Bir Hata Bildir