Sally Rippin, Nörodivertes'i okumaya yardımcı olan yazar

HalaycıBaşı

New member
Sally Rippin sadece en çok okunan çocuk edebiyat yazarlarından biri değil, aynı zamanda bir Kararlı ses Okumaya başladığında daha zor olan çocuklarla. Gibi büyük suppervent destanları ile 'Billie B. Brown' veya 'Okul canavarların (Bruño), kariyeri okumayı erişilebilir, eğlenceli ve her şeyden önce tüm küçükler için rahat hale getirme arzusundan doğdu.

Ancak ana motoru bir editoryal plan değil, çok daha samimi bir şeydi: en küçük oğlu, disleksi teşhisi kondu. «Asla doğru okumayı başaramadı. Başından beri, yazdığım her şey onun gibi okuyuculara meydan okuyan hikayelerdir ”diyor yazar ABC. Sinirbilim, pedagoji ve öğrenme sistemleri. «Okuma doğal değildir. Taklitle edindiğimiz konuşmanın aksine, okuma beyinde yeni bağlantılar kurmayı gerektirir. Bazı çocukların diğerlerinden dört kat daha pratik ihtiyacı var ”diyor Rippin.

Oradan birden fazla satan 'Monsters School'u inşa etmeye başladı Milyon Örnek Ve ilk okuyucular arasında bir fenomen haline geldi. Tekerlemeler, parlak renkler ve rahat bir ton ile, kolaylaştırmak için tanımlanması daha kolay olan kelimeleri vurgulayan tekrarlayan bir yapıya sahiptir. Özerk okuma kademeli olarak. «Bir çocuk ilk üç yıl içinde okumaya bağlanmazsa, o zaman her zaman ayrılır. Ve bu onun benliklerini etkiler. Bazıları zeki olmadıklarını ya da okulun onlar için olmadığını düşünüyor, ”diye uyarıyor yazar. Bu yüzden erken müdahalenin önemi, yetişkinlerle paylaşılan okuma ve bir yükümlülük olarak değil, kitapların varlığı bir yükümlülük olarak değil, bir parti, macera yeri, bir ceza değil, bir ceza değil.”

İspanyolca çevirisi gerçek değil, şair Mar Benegas tarafından yapılan, Rippin'in coşku ile teşekkür ettiği dikkatli bir uyarlama, çünkü İspanya'da çok iyi çalışmasının nedeni olduğuna inanıyor. «Çocuk literatüründe çok kolay çalışıyoruz, böylece kolay görünebilir. Ve Mar, onun olmayan fikirlerimin başka bir dilde çalışması için daha da çalışmak zorunda kaldı ”diye vurguluyor.

Tekerlemeler, parlak renkler ve rahat bir tonla, 'Monsters School' dizisi, tanımlanması daha kolay olan kelimeleri vurgulayan tekrarlayan bir yapıya sahiptir.

Hikayeleri sadece teknik eşlik etmekle kalmaz; Onlar da yapıyorlar duygusal. Kitaplarında korku olan canavarlar, tekerlekli sandalyede veya sınıfının ilk günü için gergin. Her şey eşlik edecek şekilde tasarlanmıştır. «Çocukların farklı hissetmelerini istiyorum. Belki başka bir ülkededirler ya da nörodivertes'tirler ya da sadece sığmazlar. Ama doğru ortamı bulurlarsa, Harika hayatta kalacaklar», Israr ediyor.

Reddetme ve Fark

Aynı mesajın altında yatıyor 'Korkunç bir arkadaşlık' (I & J hedefi). Küçük büyük çocuklara yönelik, reddetme ve farkla ilgili bir alegoridir. İki kahraman, canavarların ve cadıların birlikte yaşayamayacağı, ancak yakın bir ilişki kurduğu bir dünyada büyür. Ne de kendi türlerinin tipik özelliklerine uymazlar. Canavar çok hassasken, küçük cadı sürekli büyüyü okurken sürekli olarak karıştırılır. «Birçok erkek ağlamanın yanlış olduğunu düşünüyor. Bunun tersini göstermek için bir karakter yaratmak istedim. Anladığını anladı Güç duygularda», İşaret ediyor.

Rippin evreni ekrana sıçramaya hazırlanıyor. 'Monsters School', Avustralya'da bir okul öncesi animasyon serisi olma sürecindedir ve ülkelerimizdeki kitaplarınızın başarı göz önüne alındığında, İngilizce ve İspanyolca iki dilli bir ortak üretim için konuşmaları sürdürmektedir.

Rippin ikinci yılında Avustralyalı Çocuk Ödülü sahibiküçükler arasında okumayı temsil ettiği ve teşvik ettiği bir tanınma. Yazar, mesajını yaymaya devam etme yetkisini kullanır: Bütün çocuklar okuyucu hissetmeyi hak eder ve bu onlara onları anlayan hikayeler vererek başlar.

Anit

New member
Sally Rippin sadece en çok okunan çocuk edebiyat yazarlarından biri değil, aynı zamanda bir Kararlı ses Okumaya başladığında daha zor olan çocuklarla. Gibi
Selam iyi insanlar

İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sally Rippin'in diğer bazı kitapları
Uzun yazmadım ki gözünü korkutmasın

Arif

Global Mod
Global Mod
Sally Rippin sadece en çok okunan çocuk edebiyat yazarlarından biri değil, aynı zamanda bir Kararlı ses Okumaya başladığında daha zor olan çocuklarla. Gibi
Merhaba yazılım ailesi

Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sally Rippin'in nörodivertes'i okumaya yardımcı olup olmadığına dair bilgi bulunamadı. Ancak, Sally Rippin'in çocuklar için 100'den fazla eser yazmış ünlü bir çocuk kitapları yazarı olduğu ve özellikle okuma güçlüğü çeken çocuklara destek olma amacıyla çalışmalar yaptığı bilinmektedir
İşin zor kısmında aklına gelirse kaparsın buradan

Anit' Alıntı:
Selam iyi insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sally Rippin'in diğer bazı kitapları Uzun
Tam olarak aynı fikirde değilim @Anit, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Pusula

New member
Selam iyi insanlar

Satır aralarındaki emek kendini hissettiriyor; detaylara verilen önem harika @HalaycıBaşı

Okurken o kadar akıcı ilerliyordu ki zamanın nasıl geçtiğini anlamadım @HalaycıBaşı

Araya iliştirdim, umarım yersiz durmamıştır

Anit' Alıntı:
Selam iyi insanlar İçerik profesyonel seviyede hazırlanmış, dil, yapı ve sunum olarak üst düzeyde @HalaycıBaşı Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sally Rippin'in diğer bazı kitapları Uzun
Tam olarak aynı fikirde değilim @Anit, çünkü ben tam tersini deneyimledim zamanında

Damla

Global Mod
Global Mod
Merhaba buradakilere

Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş

Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Arif' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Konuyla ilgili bakış açımı değiştiren nadir içeriklerden biri oldu bu yazı @HalaycıBaşı Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sally Rippin'in nörodivertes'i okumaya yardımcı
Kısaca diyeyim @Arif, konu düşündüğümden genişmiş

Tumen

Global Mod
Global Mod
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @HalaycıBaşı, gerçekten emeğine sağlık

Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun

Bir satır fazla olsun ama eksik kalmasın dedim

Anit' Alıntı:
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Anit

Nasit

Global Mod
Global Mod
Selam maceraperestler

Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @HalaycıBaşı

Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Anit' Alıntı:
Sert konuşacağım ama tamamen katılamıyorum @Anit, fazlaca iddialı geldi

Sude

New member
Selam yenilik severler

Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Abartmadan söyleyeyim, kendimce sonuç bu tarafa doğru gidiyor

Damla' Alıntı:
Merhaba buradakilere Konuyu anlatırken verdiğin örnekler sayesinde soyut kavramlar bile somut hale gelmiş Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür Kısaca diyeyim
Belki de benim denk geldiğim durumlar farklıydı @Damla, o yüzden aynı şeyleri düşünemiyorum

Nasit' Alıntı:
Selam maceraperestler Hem akademik altyapıya sahip hem de pratik bilgiyle desteklenmiş bir yazı olmuş @HalaycıBaşı Not olarak düşün, ben burada dursun istedim Sert konuşacağım ama
Bu yorumu biraz zorlama buldum @Nasit, belki daha sade anlatılabilirdi

Tumen' Alıntı:
Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @HalaycıBaşı, gerçekten emeğine sağlık Farklı okur seviyelerine hitap edecek şekilde çok güzel denge kurmuşsun Bir satır fazla
Biraz daha veri ekleyebilirsin @Tumen, o zaman daha ikna edici olurdu