Papa Francis'in on ünlü ifadesi

HalaycıBaşı

New member
Hareketlerinde, aynı zamanda açık ve doğrudan dili ile de Papa Francis, mesajlarında acı çeken ve sert olanlara yakındı. Gazetecilerin tartışmalara girmeden bir sahibiyle eğlendirmedikleri kamu müdahalesi yoktu. “Tanrı benim için iyidir ve bana iyi bir bilinçsizlik dozu veriyor” dedi. Bunlar, kendi başı yıllarından en çok hatırlanan ifadelerden bazıları:

1.“Yoksullar için fakir bir kiliseyi nasıl isterdim!”

(16 Mart 2013, seçiminden üç gün sonra Francisco'nun adını neden seçtiğini açıkladı)

2. “Dağınık yapın!”

(28 Temmuz 2013, Rio de Janeiro'daki Dünya Gençlik Günü'nde)

3.

(29 Temmuz 2013, uçakta, Brezilya'dan geri)

4. «Tanrı ve halkından önce, günahlar ve din adamları tarafından işlenen ciddi cinsel istismar suçları için acımı ifade ediyorum Sana karşı ve alçakgönüllülükle özür dilerim. Ayrıca, akrabalar tarafından ve istismar mağdurları tarafından yapılan istismar şikayetlerine yeterince cevap vermeyen kilise liderlerinin ihmal günahları için özür dilerim »

(7 Temmuz 2014, istismar mağdurlarıyla bir karşılaşmadan sonra bir evinde)

5. «Akdeniz'in büyük bir göçmen mezarlığı haline gelmesi hoş görülemez»

(25 Kasım 2014, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'ndan önceki konuşmasında)

6. «Kilisedeki teolog kadınlar kekte çilek gibidir, daha fazlasına ihtiyaçları vardır (…), teolojik yansımaya yeni katkılar sunuyorlar ».

(5 Aralık 2014 kadın teologlara karşı)

7. «Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak adil mi? Yapılamaz. Bir insan hayatını ortadan kaldırmak adil değil, ancak küçükbir sorunu çözmek için. Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak gibi »

(10 Ekim 2018, Plaza de San Pedro del Vatikano'da kürtaj yapmayı ima ettiği “Öldürmeyeceksin” emrine adanmış bir homily sırasında)

8. “Kimse yalnız kurtarılmıyor”

(27 Mart 2020, Covid-19 Pandemi sırasında Plaza de San Pedro'da olağanüstü nimet)

9. “Savaş her zaman insanlık için bir yenilgidir”

(27 Şubat 2022, Rus Ukrayna'yı işgalinden sonra Angelus'un yuvarlanmasında)

10. «Kilisede herkes için yer var. Hepsi, hepsi, hepsi! “

(3 Ağustos 2023, Lizbon Wyd)

Bir Hata Bildir

Arif

Global Mod
Global Mod
Hareketlerinde, aynı zamanda açık ve doğrudan dili ile de Papa Francis, mesajlarında acı çeken ve sert olanlara yakındı. Gazetecilerin tartışmalara girmeden
Merhaba dostlarım

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı

Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu

Sude' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @HalaycıBaşı Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Düşüncene genel olarak katılıyorum @Sude, güzel yaklaşmışsın

Tumen

Global Mod
Global Mod
Hareketlerinde, aynı zamanda açık ve doğrudan dili ile de Papa Francis, mesajlarında acı çeken ve sert olanlara yakındı. Gazetecilerin tartışmalara girmeden
Merhaba değerli dostlar

Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @HalaycıBaşı

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Sude' Alıntı:
Selam akıl danışanlara Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @HalaycıBaşı Ekstra olarak bunu söylemek istedim, çok uzatmadan
Bence yeniden düşünmen gerekir bu kısmı @Sude, çok genel kalmış

Pusula

New member
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın

Tumen' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @HalaycıBaşı Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum Sakin bir ekleme yaptım, sen
Senin değindiğin şey araştırmaların çoğunda yer alıyor @Tumen

Nasit

Global Mod
Global Mod
Faydalı olmanın ötesinde ilham da veren bir içerik olmuş, harikasın @HalaycıBaşı

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @HalaycıBaşı

Küçük ama etkili olabileceğini düşünüyorum

Her söyleneni aynı sepete koyunca çıkan tablo bana göre bu

Arif' Alıntı:
Merhaba dostlarım Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı Bir cümle ekledim, belki aradığın tam da buydu Düşüncene genel olarak
Söylediklerinde doğru olan yerler var @Arif, fakat başka örnekleri de hesaba katmak gerekiyor

Tumen' Alıntı:
Merhaba değerli dostlar Detaylara gösterdiğin özen çok belli oluyor, bu da yazıyı diğerlerinden ayırıyor @HalaycıBaşı Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Tumen, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Pusula' Alıntı:
Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Bu detayı da ekleyeyim dedim, belki eksik kalmasın Senin değindiğin şey araştırmaların
Açıkçası söylediğin şey her durum için geçerli değil, özellikle bazı örneklerde tam tersi oluyor @Pusula