María José Solano: Katedralde Konuşma

HalaycıBaşı

New member
Ithaca'dan uzak

Katedrallerin alışveriş merkezlerine veya diskolara dönüştürülmesine katılıyorum
San José Kilisesi, Milan (İtalya), Reconvetida bir diskoda

María José Solano

04/18/2025

Saat 18: 18'de güncellendi.

Avrupa ne zaman mahvolmuştu? Bu soruyu Vargas Llosa'ya soyuyorum ve hatta onu topraklarıma götürmek için değiştirmeye cesaret ediyorum. Ama başka ne yapar. Don Mario öldü ve çok önemsediğini sanmıyorum. Avrupa becerdin, … İspanya becerdin, solanito fucked, hepsi vidalı. Bazen ölüme kıskançlık. Dinlenmek için anne, bir şair yazdı. Aslında, daha az fikirim ve diğer insanların sözlerim var. Sadece hiçbir şey bilmediğimi biliyorum. Ve böylece yüzlerce sütunu başkalarının ifadeleriyle doldurabilirim; Bir medeniyet inşa eden ve bizi kütüphanelerin raflarında, müzelerin resimlerinde, katedrallerin taşlarında bırakan büyük adamlardan çalınan düşünceler. Kazanmanın hiçbir maliyeti olduğuna inanarak savurgan olduğumuz bir miras. Avrupa ve Katedraller bu sütunun temasıdır. Ve ayrıca ölüm. Vargas Llosa, İsa'nın da öldüğünü kutladığımız hafta ölüyor. Birçok insan şenlikli bir yasa dönüşen şehirlere katılmak için sokaklara çıkıyor: adımlar, tahtlar, nazarenler, mumlar, çiçekler. Bazı gelenekler, bazı kitaplar, bazı katedraller hala ayakta. Manastırlar, inziva ve kiliselerle birlikte, iki bin yıldan fazla bir süredir Batı'nın anılarını genişlettiği ve koruduğu yerler. Katedralleri bombaladığımız, terk ettiğimiz, yakıldığımız, el koyduğumuz, devre dışı bırakıldığımız, yüzyıllar boyunca yağmalandığımız ve yüzlerce roman ve fotoğrafta ölümsüzleştirdiğimiz doğrudur. Bazıları, zamanla, bir şekilde geçmişiyle saygılı ve tutarlı bir devam eden müzik veya resim için alanlara dönüştürüldü. Ama şimdi katedrallerin kullanımındaki değişikliklerin çoğalmasına hayran kaldım: restoranların, alışveriş merkezlerinin veya diskoların bulunduğu taş iskeletler. Yoga kursları eski Lleida SEO'da düzenlenmiştir. Biz Tanrı'nın ihtişamının hala iki katına çıkardığı davulun eski ve düzensiz derisi, garip ölümlerin gerçekleştiği bir Sevillian kilisesi hakkında bir romancı yazdı. Otuz yıl sonra, Katedrallerimizden aldığımıza kadar korkuyorum: kendilerini savunabilme ayrıcalığı.

Yalnızca aboneler için makale

Bir Hata Bildir