Jaime Bayly: Uçağın Yağı

HalaycıBaşı

New member
Los Angeles'ta öğlen bir Pazar günü oldu. Sıcak bir güneş adalet yaptı, sokak isyanlarının canlılı havasını temizledi. Karım üzgündü Çünkü çok seven o şehri terk ettik.

“Gelecek yaz göreceğiz -onu teşvik ettim.

Hangi … Şehrin ılıman iklimi, otelin spor salonu ve havuzu, belirli bir İtalyan restoranı ve her şeyden önce orada, tepelerde, patikalarda yürümeye gitti Sandy belirli insanların sert olduğu yer Kendini güneşe maruz bırakmaktan korkmayan köpeklerini yürüyüşe çıkardı.

“Bir sonraki hayatımda bir köpek bakıcısı olacağım ve Los Angeles'ta yaşayacağım,” dedi ara sıra, uzun yürüyüşlerinden döndüğünde terle yıkandı.

Bir kez daha havaalanına gittik. Gezici hayatım şu şekilde özetlenebilir: Hızlı bir şekilde bir bavul yapın ve havaalanına koşun. Ancak bu sefer acele etmedik. Bol zamanımız vardı. O Miami'ye uçuş Öğleden sonra yerel saatte üçte ayrılmak zorunda kaldı.

“Gecikmeli geldi,” diye açıkladı eşim cep telefonuna bakarak. Üçte bir yarıya çıkacak.

“Hiçbir şey olmaz,” dedim. Yarım saat hiçbir şey değildir.

Araç tıkanıkları ile ünlü bir havaalanının terminaline ulaşmak ve Taksi bulmakta zorluk çekiyorKısaca yürüyoruz ve havayolu tezgahının diğer tarafında üniformalı bir avukat bize kötü haber verdi:

-Uçuş gecikti. Öğleden sonra beşte ayrılacak.

On dört yaşındaki kızım O ayrıldı. Karım ona sarıldı ve onu rahatlattı. Ne yapabiliriz? Hiç bir şey. Havayolunun rehineleriydik. Karakterimi süslemeyen sabır, erdem toplamak zorunda kaldım. El valizlerimiz çok ağır ve ruh halimiz azalmıştı çünkü bizi Yürütme Salonu'na götürmek için bir golf arabası istedim. Orada sığınıyoruz, üç saat beklemeye istekli. Kızım ve ben buz ile koka kuyrukları almak için koştu. Sinirli bir bozulma yaşadığımızda, bu içecek bize, geleceğe olan inancına güveniyor.

Gelecekte inanç, öğleden sonra bir ila dört arasında beklemekten oluşuyordu, o odanın koltuklarında rahat bir şekilde yeniden ortaya çıktı. Birini okudum Bir arkadaş tarafından yazılmış roman. Genellikle iyi bir kitap okuduğumda, zaman kavramını kaybetmiştim, saate dikkat etmedim. Her zaman iyi bir kitapla seyahat etmeniz gerektiğini hatırladım. Gecikmeli veya iptal edilmiş uçuşlar durumunda, en iyi seyahat arkadaşıdır.

“Relacado tekrar,” diye açıkladı eşim. Altıda ayrılacak.

Öğleden sonra beş ve rahatsız edici uçağa beş yarıya giriyoruz. Neyse ki, ön sırada yer alıyoruz. Kısa bir süre sonra, şişman bir adam, çok şişman, en şişman uçak kabininde ortaya çıktı Hayatımda görmüştüm. Zaten daha yaşlı, yetmiş, gri saçlarında, sakal kanosa, morbid obezitesi o kadar büyüktü ki zar zor yürüyebiliyordu. Yanımdan geçerken, Gordo'nun gerçekten kötü kokduğunu fark ettim. Eşimin ve kızımın kötü şansı için, devasa yolcu hantal hanlarını ikinci sıraya, pencereye, tam olarak arkasına, hayatımın kadınlarına bıraktı.

Sonra kötü başladı, her şey kötü.

Gordo o kadar damgalıyor ki eşim ve kızım bana baktı, çaresiz, o tuzaktan kaçmaya çalışıyor. Gordo'nun yanında oturan yolcu ayağa kalktı ve koltuğunu değiştirmesini istedi, ancak hostes ona uçuş dolu olduğu için böyle bir şeyin mümkün olmadığını söyledi. Karım bana baktı, perişan. HAYIR Koltuk değiştirmeyi teklif ettimBen beyefendi değildim. Şişman adamın yağları şiddetli, insanlık dışı. Kiri lekeledi. İnsan vücutları çürürken ayrışmada layıktır. Görünüşe göre, şişman adam orada, uçakta ölüyordu ve hayatta olduğundan daha ölüyordu ve vücudunun ölü bölgeleri bu çılgın kokulara veda ederek bozuldu.

Karım doğal bir beceriye sahip bir kişidir Sorunları çözmek için. Ayağa kalktı, çantasından bir parfüm çıkardı ve yağ slobberry tarafından korkutulmadan, ön sıraya parfümüne büyük ölçüde püskürttü. Bu arada düşündüm:

-Havayolunun koltuğuna uymayan ve komşu koltukta taşan bir yağın yağmasına neden olabilir? Valizlerde ağırlık sınırları varsa, yolcularda da olmamalı mı? Ancak, ayrıca: Bu kadar korkunç bir şekilde kokan bir gezgini nasıl karşılayabilirsiniz? Seyahat edenlere saldırmak onun yakınında mı? Bir uçakta seyahat etmek, başkalarına işkence etmek için muazzam bir yağ ve zararlı mı?

Eşim maskeler almak için iyi bir fikre sahipti. Şüpheler için onları çantasında tuttu. Pandemide olduğu gibi kumaş maskesini giydik ve kendimizi kısmen Gordo Canoso'nun fetitesinden bile koruyabiliriz, hepsi siyah giyinmiş, ağız açık, her zaman açık, yüksek sesle nefes alıyor, zorla, sanki bir duygu haline gelen bir yönetici sınıfının ikinci sırasında ölüyormuş gibi.

“Veba ağzımdan çıkıyor,” diye fısıldadı eşim.

Şişman adam tuvalete gittiğinde neredeyse ayağa kalkamazdı. Yanımdan geçerken, korkutucu bir güles, çürümüş etlerin innoble ve gaz halindeki bir tupho iz bıraktım. Sonra kendini banyoya kilitledi Şüphesiz uzun bir süre. Kimse ondan sonra lavaboya girmeye cesaret edemedi. Koltuğuna döndü ve hayatımda gördüğüm en büyük kıç o kadar aşırı obezdi, otururken, bir profil olarak, koltuktaki şişman topunun bir kısmı, koltuğun dışındaki yağ dokusunun diğer kısmı sıkışmıştı. Ona bakmaya cesaret edemedim. Bana öyle geliyor ki, bu şişman adam bir ölüm elçisi, şeytanın bir ajanı, şeytanın kendisi. Düşünce:

-Şeytan kırmızımsı değil veya kuyruğu var. Şeytan bu insanlık dışı yağdır. Dünyadaki kötü her şey bedenlenmiş.

Yemek için maskeleri çıkarmak zorunda kaldık. Bu bir çile idi. Uçağın tavuğunu ve tesadüfen Şeytani Yağ'ın havasını yediğimi hissettim. Sahilden kıyıya beş saat uçuştu, muhtemelen en kötüsü hayatımızın uçuşu. Sonunda Miami'ye indiğimizde ve uçağın aceleyle yürüdüğü, yağdan uzaklaştığımızda, kızım bana şunları söyledi:

-Bir çoğu seyahat etmem.

Haklıdı. Gezi bir kabus olmuştu. Gordo'nun zararlı kokuları hala kıyafetlerimizde, saçlarımızda emprenye edildi. Eve geldiğimiz anda kendimize uzun bir duş vermemiz gerekiyordu. Kamyonu adaya doğru sürerken, sabah yerel saati ikisi, eşimin bana şunu söylediğini duydum:

-Bu aşkım, travmatize oldum.

“Ben de dedim.

“Egzersiz yapmalısın,” dedi.

“Sadece hafta sonları yürüyorum,” diye savundum beni.

“Ama terleme,” dedi. Terlemelisin.

Sessizdim. Sonra sordum, gizlendi:

Bana, eğer dönmezsemSonunda uçağın yağı olacak mıyım? Bana uçağın kapısına benzediğimi mi söylüyorsun?

“Hayır,” diye sakinleşti. Asla bu kadar şişman olmayacaksın.

“Kötü olma,” dedim. Beni o balina ile karşılaştırma.

“Bu estetik bir sorun değil,” diye ısrar etti eşim. Bu bir sağlık sorunu. Eğer terlemezsen, orada işler çürüyor.

“Spor salonuna gitmek için zamanım var,” dedim.

“Evde bir spor salonu kuracağım,” dedi eşim.

Gerçekte, üçü yağ nedeniyle travmatize edildi. Kızım daha fazla koka kuyruğu almayacağını söyledi. Zaten jimnastik ve karate dersleri alan karım, Pilates ve yoga derslerine kaydoldu. Bana yürümek veya evde koşmak için bir kaset aldı.

“Terlemelisin,” diye sordu bana. Kilo vermelisin. Daha iyi hissedeceksin.

Haklıdı. Sadece uçağın yağını düşünmek, garip, iğrenç boyutlarını hatırlamak, böyle acıklı bir sondan korkarak, eşim tarafından rehberlik eden asil olan kasete girmemi sağladı.

Kırk dakika hızla yürüdüm. Yüz otuz kalori yaktım. Biraz süpürdüm. Yarın daha hızlı yürüyeceğim Ve belki de bantla biraz dik, karışıklık ve terbiyeli bir şekilde terlemeye cesaret edeceğim. Kırk yaşındayken on kilo indirmek ve tekrar ince adam olmak mümkün mü? Mümkün. Uçağın şişman adamını düşünürsem, mümkün olmalı.