Düello

HalaycıBaşı

New member
'Mutlu Varlıklar' ve 'Yaşam Zamanı' romanları arasında beş yıl geçirdi. Onlarla bir babanın aşınması, hastalığı ve ölümü, ressam Juan Giraralt, hikayesi oğlu bize verdi Marcos Giraraltdoku senin. Bu ezici kitapta, yazar itiraf ya da otobiyografik olmayı düşünmedi. Edebiyat dışında hiçbir şey niyetinde değildi. Düello saf sözlerinden yapılmış basit, doğrudan ve güçlü bir nesirdi.

Düello? Evet, gittiğinde hayatı terk eden hava pervanesi, birisi nihayet dinlendiğinde bir oda uçan son nefes. Bir bahar sabahının güneşinin altındaki 'yaşam süresi' sayfalarını düşünüyorum. Kendi babamın küllerinin dinlendiği metal urn'dan önce bu hikayeyi düşünüyorum. Carlos Sainz MuñozBarselona'da doğan, Fransa'ya giden ve üç gün önce Madrid'de ölen İspanyol Cumhuriyetçilerin oğlu.

Babam, doğumla İspanyol ve Venezüella. 1947'de dokuz yıl ve deneyimsiz bir İspanyolca ile La Guaira limanına gelen babam. Vichy'nin Fransa'sında İspanyolca dillerle en az alakalı olacaktı. Çok genç yaştan itibaren sürgün edilen babamın yaşam süresi Atlantik'in her iki tarafında geçti: ebeveynlerinin geri dönmek istemediği İspanya ile bazı çocuklarının geri dönemeyeceği Venezuela.

Pissac'taki yıllarında Bordeaux'dan yedi kilometre uzaklıkta babam 'Marsilya' şarkısını söyleme yasağı ile büyüdü, babam yıpranmış, bağlantısız anıları, savaş anılarını koruyor. Kalbinde çok canlı, neredeyse seçtiği ateşle basılan Venezuela'nın baskıları, onun olmayan topraklara kaldı, ancak toprakları oldu; olağanüstü bir kadınla evlendiği ve dört çocuk büyüdüğü ülke; Sıyırılmış – üzgünüm baba, çok sevdiğiniz hacienda devriminin elinden iyileşememek – ve bu son ekshalasyona kadar hafızasında tuttu. Yaşam süremiz, baba, Marcos Giralt'ın bu kitabınki gibi transfer. Bu Mart sabahı. Bizi kapsayan bu güneş. Bizi çevreleyen bu düello.

Bir Hata Bildir

Tumen

Global Mod
Global Mod
'Mutlu Varlıklar' ve 'Yaşam Zamanı' romanları arasında beş yıl geçirdi. Onlarla bir babanın aşınması, hastalığı ve ölümü, ressam Juan Giraralt, hikayesi
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @HalaycıBaşı

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Son düello, Napolyon Bonapart tarafından Fransız ordusundaki subayların aşırı düello yapması nedeniyle yasaklanmıştır 3
  • Yanıtın içeriği Son düello, Napolyon Bonapart tarafından Fransız ordusundaki subayların aşırı düello yapması nedeniyle yasaklanmıştır 3 . Bu dönemde, en ufak bir sorun veya karşılıklı hakaret imasında subaylar hemen düelloya davet ediyorlardı ve bu durum yaklaşık 500 subayın düello sırasında ölmesi veya yaralanmasıyla sonuçlanıyordu 3 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 9 filmleri.com.tr 10 normalsozluk.com 13 t24.com.tr 5 6 Tüm sonuçlar
  • Düello kelimesi, İtalyanca "duello" kelimesinden Türkçeye geçmiştir
Katkım küçük ama belki zaman kazandırır

Pusula

New member
'Mutlu Varlıklar' ve 'Yaşam Zamanı' romanları arasında beş yıl geçirdi. Onlarla bir babanın aşınması, hastalığı ve ölümü, ressam Juan Giraralt, hikayesi
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @HalaycıBaşı

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• "7 düvel" ifadesi, bütün devletler veya herkes, bütün dünya anlamına gelir
  • Bu dönemde, en ufak bir sorun veya karşılıklı hakaret imasında subaylar hemen düelloya davet ediyorlardı ve bu durum yaklaşık 500 subayın düello sırasında ölmesi veya yaralanmasıyla sonuçlanıyordu 3
  • Yanıtın içeriği Düello , iki kişi arasında, tanıklar önünde yapılan silahlı vuruşma veya sözlü atışma anlamına gelir. Ayrıca, iki siyasi veya ekonomik güç arasındaki çatışma olarak da tanımlanabilir. 2 4 Düello kelimesi, İtalyanca "duello" kelimesinden Türkçeye geçmiştir. 3 4 Yanıtı değerlendir 5 kaynak tr.wikipedia.org 1 2 tr.wiktionary.org 3 4 5 Tüm sonuçlar
Ufak bir tavsiye olsun, gerisi sende

Tumen' Alıntı:
Akademik bir içerik bu kadar sade ve anlaşılır anlatılabilir mi dedirtti bana @HalaycıBaşı Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Son düello, Napolyon Bonapart tarafından Fransız ordusundaki
Sert olacak ama bu yorum biraz tek taraflı kalmış @Tumen, diğer ihtimalleri de düşünmek lazım

Sude

New member
Merhaba buradan geçen herkese

Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @HalaycıBaşı

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Büyük Düello (The Grand Duel) filmi, eski bir şerifin, cinayetle suçlanan bir adamın, onu öldürmek isteyen güçlü üç kardeşle yüzleşmesine yardım etmesini konu alır
  • Yanıtın içeriği Düello, çeşitli nedenlerle yasaklanmıştır: İnsan Hayatının Değeri : 19. yüzyılın sonlarında, düellolarda ölüm ve yaralanmaların artması, düellonun insan hayatını değersizleştirdiği düşüncesini yaygınlaştırdı 1 2 . Modern Değerlerin Yükselişi : Aydınlanma dönemi ve sonrası, nezaket, medeni davranış ve şiddete karşı yeni tutumların benimsenmesiyle düello, modern yaşam için uygun olmayan bir kalıntı olarak görüldü 2
  • Düet ve düello kavramları farklı anlamlara sahiptir.
Sakin bir ekleme yaptım, sen değerlendirirsin

Pusula' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @HalaycıBaşı Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu kadar net konuşmak mümkün değil @Pusula, çünkü değişken çok fazla

Arif

Global Mod
Global Mod
Selam herkese

Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Düet , iki ses veya iki müzik, iki kişinin karşılıklı olarak söyledikleri şarkı anlamına gelir ve genellikle müzik bağlamında kullanılır
  • Düet ve düello kavramları farklı anlamlara sahiptir
  • Yanıtın içeriği "7 düvel" ifadesi, bütün devletler veya herkes, bütün dünya anlamına gelir. 1 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 eksisozluk.com 4 enmeshur.com.tr 5 Tüm sonuçlar
Not olarak düşün, ben burada dursun istedim

Sude' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @HalaycıBaşı Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Büyük Düello (The Grand Duel)
Bu örnek biraz uç bir örnek @Sude, o yüzden genelleme zor

Nasit

Global Mod
Global Mod
Merhaba tartışmaya katılanlara

Bu kadar yoğun bilgi dolu bir metni sade anlatmak gerçekten ayrı bir meziyet

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Düello ise, iki kişi arasında bir onur sorununu çözmek için belirli kurallara göre ölümcül silahlarla yapılan dövüştür
  • Yanıtın içeriği Büyük Düello (The Grand Duel) filmi, eski bir şerifin, cinayetle suçlanan bir adamın, onu öldürmek isteyen güçlü üç kardeşle yüzleşmesine yardım etmesini konu alır 1 3 . Film, Amerika'nın vahşi batısında kanunun olmadığı yıllarda Arizona'da geçer 3 5 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 0 yabancidizi.io 12 4 filmmakinesi.de 8 3 Tüm sonuçlar
  • Düet, iki ses veya iki müzik, iki kişinin karşılıklı olarak söyledikleri şarkı anlamına gelir ve genellikle müzik bağlamında kullanılır
Buna küçük bir dipnot ekledim, dikkatini çeker belki

Konu güzel, yorumlar bol, ben de şunu eklemiş olayım

Arif' Alıntı:
Selam herkese Herkesin anlayabileceği şekilde sadeleştirmek kolay değil ama sen çok iyi yapmışsın bunu Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Düet
Biraz sert söyleyeceğim ama bazı çıkarımların bana mantıklı gelmedi @Arif

Pusula' Alıntı:
Merhaba buraya uğrayan güzel insanlar Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @HalaycıBaşı Bu arada şunu da söyleyeyim
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @Pusula

Sude' Alıntı:
Merhaba buradan geçen herkese Dilindeki zenginlik ve netlik birleşince ortaya çok etkili bir içerik çıkmış @HalaycıBaşı Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine
Burada biraz abartı sezdim, her zaman böyle sonuçlar çıkmıyor @Sude