HalaycıBaşı
New member
Her Cumartesi gibi, eşim ve ben adadaki bir restorana vardık, garsonları selamlıyoruz ve teras insanlardan bunalmıştı, çünkü arka planda gizli bir masada oturuyoruz. Eşim çirkin ve kırmızı şarap istedi. Diye sordum … kavrulmuş ve limonata. Sessiz ve mutlu bir geceye benziyordu. Ancak bazen görünüşler aldatır.
Kısa bir süre sonra, garson uzun boylu, sarışın, yakışıklı, çekici bir genç adam yaklaştı. O yetenekli bir müzisyen. Birkaç şarkı kaydetti. Şarkı söylemek için doğdu. Ancak, başarının kafasında beyaz bir güvercin olarak nazikçe sahip olmasını beklerken, bize nazik bir gülümsemeyle hizmet etmek için onu rahatsız etmiyor.
“Dışarıda senin hakkında kötü konuştuğu bir adam var,” dedi, sesini düşürerek.
“Tartışma,” dedim. Ona haklı olduğunu söyle. Beni savunma.
Garson gergin görünüyordu.
-Bu adam ne dedi? diye sordu karım, anlaşılır bir şekilde meraklı.
Bana sordu: girilenler Bayly mi? dedi genç adam. Evet dedim. Ve çirkin bir jest yaptı ve dedi ki: Kimse bunu Bayly istemiyor.
“Korkarım haklıyım,” dedim.
-Peru mu? diye sordu karım.
“Sanırım,” diye doğruladı garson. Perulu bir aksanla konuşun. Sana bu restoranda seni çok sevdiğimizi söyledim.
“Çok teşekkür ederim,” dedim. Ama beni savunan zamanınızı boşa harcamayın. Beni sevmiyorsan, ifade edilmesine izin verin.
“Ve sonra bize söyle,” dedi eşim kötü niyetli bir şekilde.
“Endişelenme, çocukluğundan beri benim hakkımda kötü konuşmaya alışkınım” dedim.
Şaka yapmadım. Ben çocukken babam bana zehirli şeyler demek. O zamandan beri, haklı veya onsuz benim hakkımda kötü konuşmaya istifa ettim.
“Karate'deki karım, kare Kemer olarak ortalama, kavrama anahtarları, yıkım ve düşmanıma boyun eğmeye hazır.
“Adını bilmiyorum,” dedi garson. Ama Will Ferrell ile aynı.
Gülmesine izin verdim ve sordum:
-Sill Ferrell, komedyen mi?
“Evet,” diye onayladı garson.
“Will Ferrell bir dahi,” dedim.
Sonra garson terasa emekli oldu. Geri döndükten ve sesini indirdikten kısa bir süre sonra bir komplo tonuyla bana şunları söyledi:
-Hill Ferrell, bir gerginlik olduğunu söylüyor.
Eşim kaşlarını çatmasına rağmen isteyerek güldüm.
“Anlamadım,” diye devam etti garson. Mülayim olduğunu söylediğimi sanıyordum. Sonra ona sordum: Jaime'nin mülayim veya sono olduğunu mu söylüyorsun? Ve bana şöyle dedi: Bu bir sono.
“Ne yanlış yerleştirildi,” dedi eşim. Çünkü ona zaten Jaime'nin arkadaşı olduğunu söyledin. Ve eleştirmeye devam et.
“Ama Will Ferrell haklı.
-bu şekilde? -Garson şaşırdı.
“Mülayim adamım olduğum doğru” dedim. Ve ayrıca ben bir sono olduğumu.
“Bu doğru değil aşk,” diye kıl verdi karım. Sen çok zeki bir adamsın.
“Aşk, işleri oldukları gibi görmenizi engelliyor,” dedim. Ben mülayim bir mülayim ve mülayim bir samanım. Will Ferrell beni herkesten daha iyi tanıyor.
“Sono kelimesini bilmiyordum,” dedi garson. Sonso ne anlama geliyor? -Akili.
“Bu aptal olduğum, aptal olduğum anlamına geliyor” dedim.
“Sen aptal değilsin,” diye garson ciddileşti.
“Bu tartışmalı,” dedim.
Sonra garson Will Ferrell ile tartışması gerekip gerekmediğini veya onu daha iyi kanıtlayıp kanıtlamadığını bilmeden emekli oldu. Sonra kalktım, pencereye gizlice baktım ve belki de karısı olan güzel bir kadının eşlik ettiği Will Ferrell'i tespit edene kadar teras masalarında bakışlarımı yürüdüm. Garson tarafından tarif edildiği gibi uzun, gri ve taşıyan gözlükler. Masama geri döndüm ve eşime söyledim:
-Sanırım Will Ferrell'in kim olduğunu biliyorum.
-DSÖ? -Karım açıldı.
Yüzler ve isimler için her zaman iyi bir hafızam vardı.
-Sanırım buna Rafael Romero.
Cep telefonlarımızı açtık, sabırlı bir şekilde ağlara bakıyoruz ve birkaç fotoğrafının, Rafael Romero Guzmán ortaya çıktı. Eşim fotoğrafları gördü, ayağa kalktı, pencereye baktı ve döndüğünde bana şunları söyledi:
-Well O'dur.
Başarılı bir adam olarak radarımda vardı: efsanevi bir bankacı, güçlü bir ekonomik grubun üyesi, bir sigorta şirketinin direktörü. Rafael Romero'nun beni terk ettiğini nasıl bildiğim için vardı. Masamıza geri dönen ve fısıldayan garson sayesinde öğrendim:
-Hill Ferrell, kardeşlerinin bir arkadaşı olduğunu ve ailenizde bunu istediğini söylüyor.
Tekrar güldüm.
-Bu Will Ferrell onları getirir, siktir.
“Tüm kardeşlerinin seni sevmediği doğru değil,” diye savundu karım.
“Herkes değil,” dedim. Ama neredeyse hepsi.
Benden çok daha fazla erkek, yedi erkek kardeşim var. Bazıları bir yazar olduğumu, kişisel hikayeleri anlattığını, saklamadan biseksüel olduğunu, tevazu ve takdir yetkisinin beni süsleyen erdem olmadığını rahatsız ediyor.
“Yedi erkek kardeşimden dördü beni sevmiyor,” diye tanıdım. Beni Will Ferrell'den daha az seviyorlar.
Garson benim açıklığım şaşırdı.
“Ama beni seven üç tane var,” dedim.
Sonra, gerçeğin onuruna, nüanslıyım:
-Men beni seviyorlar, ama beni okumuyorlar.
“Herkesten memnun olamazsın,” dedi eşim. Seni sevmeyenler, seni olduğun gibi kabul etmeyin. Atlet, dini, politik, heteroseksüel olmanızı istiyorlar.
“Eğer tüm bunlar olmaya çalışsaydım, yakında ölürdüm,” dedim.
Garson düşmanımın masasına döndü ve daha fazla dedikodu ile geri döndü:
-Ailenizin çirkin ördek yavrusu olduğunuzu söylüyor, “
-Bir çirkin ördek yavrusu? Beni şaşırttı.
“O hindi tokatlamak için ne bir arzu,” dedi eşim.
“Düşünme,” dedi onu sakinleştirdim.
Sonra ekledim:
-Zaman zaman Will Ferrell haklı. Ben çirkin ördek yavrusu değilim çünkü korkunç çirkin, ama bir pantolon corral içinde doğduğum için, ama kardeşlerim gibi ördek değilim. Sonunda, hikayede olduğu gibi, ben bir kuğuum, ama bir kuğu olduğumu keşfetmeden önce, ördek olmadığım için benimle dalga geçtiler.
Beni en çok çizen ve bana bir kuğu olduğum ve ördek olmadığım için alay eden kardeşlerim değildi. Babam, üzgün yaşayan Rab, bana söyleyen topal ördekti:
-Vo başarısız olmak. Oeschle mağazasından bir giyim satıcısı olacaksınız. Teyzede veya Monterey'de ayakkabı satacaksınız.
Garson bize dondurmayı getirdiğinde, aniden kızgın görünüyordu, görünüş aniden rahatsız oldu:
-Hill Ferrell, eğitimsiz olduğunuzu ve bunun eskisi gibi başarılı olmadığını söylüyor “dedi.
“Karımla ne kadar kötü bir süt.
“Elbette benden daha kültürlü” dedim.
“Görünmüyor,” dedi garson. Çünkü kültürlenmiş olsaydı, ona çoktan konuşmaya devam etmezdim, ona zaten arkadaşım olduğunu söylediğimde.
“Bir anlamın var,” dedim. Eğer bir kült olmak akıllıca davranıyorsa, o, Rafael Romero Guzmán, bu gece akıllıca olmuyor.
Kısa bir süre sonra garsonu aradım ve dedim:
-Size verdiğimiz için şaşırdık: Sana sorduğumda bana ödediğimi söyle.
Kredi kartımı genişlettim.
-Yoluyla! Karım protesto etti.
“Ona bir sevgi gösterisi yapmak istiyorum,” dedim. Hesabı ödersem, belki Rafael Romero çok mülayim, çok gergin, çok çirkin ördek yavrusu, çok kültürsüz, çok başarısız olmadığımı düşünür.
Garson bana sempati ile baktı ve hemen bana kötü haber verdi:
-Bu çok geç, Jaime. Will Ferrell hesabı ödedi. Ve bana veda etmeden can sıkıcı bıraktı.
Kısa bir süre sonra, garson uzun boylu, sarışın, yakışıklı, çekici bir genç adam yaklaştı. O yetenekli bir müzisyen. Birkaç şarkı kaydetti. Şarkı söylemek için doğdu. Ancak, başarının kafasında beyaz bir güvercin olarak nazikçe sahip olmasını beklerken, bize nazik bir gülümsemeyle hizmet etmek için onu rahatsız etmiyor.
“Dışarıda senin hakkında kötü konuştuğu bir adam var,” dedi, sesini düşürerek.
“Tartışma,” dedim. Ona haklı olduğunu söyle. Beni savunma.
Garson gergin görünüyordu.
-Bu adam ne dedi? diye sordu karım, anlaşılır bir şekilde meraklı.
Bana sordu: girilenler Bayly mi? dedi genç adam. Evet dedim. Ve çirkin bir jest yaptı ve dedi ki: Kimse bunu Bayly istemiyor.
“Korkarım haklıyım,” dedim.
-Peru mu? diye sordu karım.
“Sanırım,” diye doğruladı garson. Perulu bir aksanla konuşun. Sana bu restoranda seni çok sevdiğimizi söyledim.
“Çok teşekkür ederim,” dedim. Ama beni savunan zamanınızı boşa harcamayın. Beni sevmiyorsan, ifade edilmesine izin verin.
“Ve sonra bize söyle,” dedi eşim kötü niyetli bir şekilde.
“Endişelenme, çocukluğundan beri benim hakkımda kötü konuşmaya alışkınım” dedim.
Şaka yapmadım. Ben çocukken babam bana zehirli şeyler demek. O zamandan beri, haklı veya onsuz benim hakkımda kötü konuşmaya istifa ettim.
“Karate'deki karım, kare Kemer olarak ortalama, kavrama anahtarları, yıkım ve düşmanıma boyun eğmeye hazır.
“Adını bilmiyorum,” dedi garson. Ama Will Ferrell ile aynı.
Gülmesine izin verdim ve sordum:
-Sill Ferrell, komedyen mi?
“Evet,” diye onayladı garson.
“Will Ferrell bir dahi,” dedim.
Sonra garson terasa emekli oldu. Geri döndükten ve sesini indirdikten kısa bir süre sonra bir komplo tonuyla bana şunları söyledi:
-Hill Ferrell, bir gerginlik olduğunu söylüyor.
Eşim kaşlarını çatmasına rağmen isteyerek güldüm.
“Anlamadım,” diye devam etti garson. Mülayim olduğunu söylediğimi sanıyordum. Sonra ona sordum: Jaime'nin mülayim veya sono olduğunu mu söylüyorsun? Ve bana şöyle dedi: Bu bir sono.
“Ne yanlış yerleştirildi,” dedi eşim. Çünkü ona zaten Jaime'nin arkadaşı olduğunu söyledin. Ve eleştirmeye devam et.
“Ama Will Ferrell haklı.
-bu şekilde? -Garson şaşırdı.
“Mülayim adamım olduğum doğru” dedim. Ve ayrıca ben bir sono olduğumu.
“Bu doğru değil aşk,” diye kıl verdi karım. Sen çok zeki bir adamsın.
“Aşk, işleri oldukları gibi görmenizi engelliyor,” dedim. Ben mülayim bir mülayim ve mülayim bir samanım. Will Ferrell beni herkesten daha iyi tanıyor.
“Sono kelimesini bilmiyordum,” dedi garson. Sonso ne anlama geliyor? -Akili.
“Bu aptal olduğum, aptal olduğum anlamına geliyor” dedim.
“Sen aptal değilsin,” diye garson ciddileşti.
“Bu tartışmalı,” dedim.
Sonra garson Will Ferrell ile tartışması gerekip gerekmediğini veya onu daha iyi kanıtlayıp kanıtlamadığını bilmeden emekli oldu. Sonra kalktım, pencereye gizlice baktım ve belki de karısı olan güzel bir kadının eşlik ettiği Will Ferrell'i tespit edene kadar teras masalarında bakışlarımı yürüdüm. Garson tarafından tarif edildiği gibi uzun, gri ve taşıyan gözlükler. Masama geri döndüm ve eşime söyledim:
-Sanırım Will Ferrell'in kim olduğunu biliyorum.
-DSÖ? -Karım açıldı.
Yüzler ve isimler için her zaman iyi bir hafızam vardı.
-Sanırım buna Rafael Romero.
Cep telefonlarımızı açtık, sabırlı bir şekilde ağlara bakıyoruz ve birkaç fotoğrafının, Rafael Romero Guzmán ortaya çıktı. Eşim fotoğrafları gördü, ayağa kalktı, pencereye baktı ve döndüğünde bana şunları söyledi:
-Well O'dur.
Başarılı bir adam olarak radarımda vardı: efsanevi bir bankacı, güçlü bir ekonomik grubun üyesi, bir sigorta şirketinin direktörü. Rafael Romero'nun beni terk ettiğini nasıl bildiğim için vardı. Masamıza geri dönen ve fısıldayan garson sayesinde öğrendim:
-Hill Ferrell, kardeşlerinin bir arkadaşı olduğunu ve ailenizde bunu istediğini söylüyor.
Tekrar güldüm.
-Bu Will Ferrell onları getirir, siktir.
“Tüm kardeşlerinin seni sevmediği doğru değil,” diye savundu karım.
“Herkes değil,” dedim. Ama neredeyse hepsi.
Benden çok daha fazla erkek, yedi erkek kardeşim var. Bazıları bir yazar olduğumu, kişisel hikayeleri anlattığını, saklamadan biseksüel olduğunu, tevazu ve takdir yetkisinin beni süsleyen erdem olmadığını rahatsız ediyor.
“Yedi erkek kardeşimden dördü beni sevmiyor,” diye tanıdım. Beni Will Ferrell'den daha az seviyorlar.
Garson benim açıklığım şaşırdı.
“Ama beni seven üç tane var,” dedim.
Sonra, gerçeğin onuruna, nüanslıyım:
-Men beni seviyorlar, ama beni okumuyorlar.
“Herkesten memnun olamazsın,” dedi eşim. Seni sevmeyenler, seni olduğun gibi kabul etmeyin. Atlet, dini, politik, heteroseksüel olmanızı istiyorlar.
“Eğer tüm bunlar olmaya çalışsaydım, yakında ölürdüm,” dedim.
Garson düşmanımın masasına döndü ve daha fazla dedikodu ile geri döndü:
-Ailenizin çirkin ördek yavrusu olduğunuzu söylüyor, “
-Bir çirkin ördek yavrusu? Beni şaşırttı.
“O hindi tokatlamak için ne bir arzu,” dedi eşim.
“Düşünme,” dedi onu sakinleştirdim.
Sonra ekledim:
-Zaman zaman Will Ferrell haklı. Ben çirkin ördek yavrusu değilim çünkü korkunç çirkin, ama bir pantolon corral içinde doğduğum için, ama kardeşlerim gibi ördek değilim. Sonunda, hikayede olduğu gibi, ben bir kuğuum, ama bir kuğu olduğumu keşfetmeden önce, ördek olmadığım için benimle dalga geçtiler.
Beni en çok çizen ve bana bir kuğu olduğum ve ördek olmadığım için alay eden kardeşlerim değildi. Babam, üzgün yaşayan Rab, bana söyleyen topal ördekti:
-Vo başarısız olmak. Oeschle mağazasından bir giyim satıcısı olacaksınız. Teyzede veya Monterey'de ayakkabı satacaksınız.
Garson bize dondurmayı getirdiğinde, aniden kızgın görünüyordu, görünüş aniden rahatsız oldu:
-Hill Ferrell, eğitimsiz olduğunuzu ve bunun eskisi gibi başarılı olmadığını söylüyor “dedi.
“Karımla ne kadar kötü bir süt.
“Elbette benden daha kültürlü” dedim.
“Görünmüyor,” dedi garson. Çünkü kültürlenmiş olsaydı, ona çoktan konuşmaya devam etmezdim, ona zaten arkadaşım olduğunu söylediğimde.
“Bir anlamın var,” dedim. Eğer bir kült olmak akıllıca davranıyorsa, o, Rafael Romero Guzmán, bu gece akıllıca olmuyor.
Kısa bir süre sonra garsonu aradım ve dedim:
-Size verdiğimiz için şaşırdık: Sana sorduğumda bana ödediğimi söyle.
Kredi kartımı genişlettim.
-Yoluyla! Karım protesto etti.
“Ona bir sevgi gösterisi yapmak istiyorum,” dedim. Hesabı ödersem, belki Rafael Romero çok mülayim, çok gergin, çok çirkin ördek yavrusu, çok kültürsüz, çok başarısız olmadığımı düşünür.
Garson bana sempati ile baktı ve hemen bana kötü haber verdi:
-Bu çok geç, Jaime. Will Ferrell hesabı ödedi. Ve bana veda etmeden can sıkıcı bıraktı.