Şişman kedi

HalaycıBaşı

New member
Uluslararası bir konuşmacı ajansı bana Punta del Este'deki bir otelde bir konferans vermem için çok para teklif etti. Endişeliydim. Bir alarm sinyali gibi görünüyordu. Yanlış bir şey yapıyorum diye düşündüm. Bana ödeyecek nazik beyler kim olacağını sordum. Bana bunu söylediler … Bir grup bankacı. Ne hakkında konuşmam gerektiğini sordum. Bana sorunun Latin Amerika'daki ekonomi olacağını söylediler. Ne kadar konuşmam gerektiğini sordum. Bana elli dakika söylediler.

Ekonomi hakkında hiçbir şey bilmiyorum, bu konuda söyleyecek hiçbir şeyim yok, ama teklif ekonomim için iyiydi, bu yüzden kabul ettim. Sadece bir durum koydum: Elli dakika benim için kısa bir zaman, bir buçuk saat ve ekspres kahveye her on dakikada bir ihtiyacım var. Eşim bana deli olduğunu söyledi, bir grup ekonomistten önce bir buçuk saat önce ekonomi hakkında nasıl konuşacaksın, eğer herhangi bir ekonomi bilmiyorsanız ve söyleyecek bir şeyiniz yoksa. Sanat var, aşkım, dedim, hiçbir şey söylemeden bir buçuk saat konuşabiliyorum. Sonra kendimi savundum: Bana çok para teklif ettiklerini anlıyorum, bir gün içinde televizyon programını yaparken kazandığım bir günde kazanacağım, bu davetiyeyi hor göremiyorum, eğer her şey yolunda giderse bana diğer iyi ücretli konferanslar sunacaklar. Onu hiç ikna etmedim. Bana şöyle dedi: Kendini aptal yerine koyacaksın. İnanmıyorum, dedim ki, onları güldüreceğim, size tanıştığım zengin insanlardan komik hikayeler anlatacağım.

Bana sözleşmeyi gönderdiler ve yaşadığım Miami'den Punta del Este'ye doğrudan uçuş olmadığını doğruladığımda imzalamak üzereydim. Montevideo'ya doğrudan da yoktu. Seyahat etmenin en rahat yolu Panama City'ye, daha sonra Montevideo'ya uçmak ve son olarak Punta del Este'ye gitmekti. Bir dayak olacak, diye düşündüm. Çok fazla uçuş, çok fazla kuyruk, çok fazla kötü gece. Konuşmacılar ajansının özenli efendisine yazdım ve ona seyahat etmeyeceğini söyledim. Ben hassas bir sağlıkım, iddia ettim. Narin sağlık doğdum, diye düşündüm. Gitmemi istiyorsanız, Konferansı Miami'den doğrudan bir uçuş olan Buenos Aires'teki Alvaar Hotel'de yapın ve bu durumda seyahat etmeye hazırım. Ama Punta del Este'de, bin özür dilerim, beni beklemeyin. Bana bir daha yazmadı. Eşim kanıtlanmış aptallıktan güldü. Bana dünyanın en tembel ve kibirli bir adamı olarak kaldınız, dedi. Bu doğru, ben, onu tanıdım.

Vancouver'daki genç bir Kolombiyalı sakinin bana Barranquilla'da bir konferans vermek için yeterli para sunduğunu yazdıktan kısa bir süre sonra. Bana ciddi insanlara ödenen dersler sunmak için çok kötü bir şey yapıyorum, diye düşündüm. Beni işe almak ve sonra beni dinlemek isteyenler kötü bilgilendirilmiş insanlar, çünkü onlara söyleyecek önemli bir şeyim olduğunu düşünüyorlar ve gerçek şu ki, onlara söyleyecek kesinlikle hiçbir şeyim yok, yansıttım. Ancak sundukları para iyiydi, ancak Punta del Este'deki sunum kadar olmasa da Tanrı'nın benim yerimde kimin verdiğini bildiği kadar. Bana kimin ödeyeceğini sordum. Bana Kolombiya'daki inşaat iş adamlarının söylediler. Ne hakkında konuşmam gerektiğini sordum. Bana Kolombiya ve Latin Amerika siyasetinin söylediğini söylediler. Konuşmamın ne kadar sürmesi gerektiğini sordum. Bana yarım saat söylediler. İmkansız, genç kadına söyledim, en azından bir saate ihtiyacım var, sadece yarım saat içinde ısınıyorum. Sorun değil, dedi, sevimli. Bana sözleşmeyi gönder dedim. Bu arada, iki ölümcül şey oldu. Ona konferansın ne zaman olacağını sordum. Bana sabah onda söyledi. İmkansız dedim ki, o zaman derin bir komodayım, öğleden sonra saatte, nerede olursa olsun uyanıyorum. Şaka yaptığımı düşündü. Konferans öğleden sonra dört ya da beş yaşında olmalı, dedim. Patronlarıyla konuştu ve ona hayır dedi ki, en geç saatte öğleden sonra değil. Daha da kötüsü, Miami'den Barranquilla'ya sadece bir doğrudan uçuş olduğunu doğruladım ve sabah saatlerinde onda bıraktım, bu da beni sabah sekizde havaalanında olmaya zorlayacaktı. Çubuklar bile değil, diye düşündüm. Vancouver'ın arkadaşına seyahat edemediğimi söyledim. Anlamalısın, benim için mutluluğun vücudun bana sorduğu her şeyi uyumak olduğunu söyledim ve bu yüzden seyahat edemiyorum, çünkü beni üç gün üst üste erken kınayacağım, bu da beni sefalete batırır ve hayatın yıllarca götürür. Israr etmeme konusunda iyi bir yargıya vardı.

Geçen öğleden sonra eşim ve ben başarısız olmadan öğle yemeği yedik ve iki adam bizi bekliyordum. O kahveye haftada yedi gün, aynı zamanda üç öğleden sonra, aynı şeyi yemek ve içmek için, ıspanak pastası ve bir kırmızı meyve suyu gittiğimi öğrenmişlerdi. Adadaki herkes orada karımı ve ben yediğimizi biliyor çünkü o yemek yapmıyor ve ben daha az. Erkekler Peru kökenliydi ve Peru aksanıyla konuştular. Bana bir Peru siyasi partisinin parçası olduklarını söylediler. Onları tebrik ettim. Sonra konuştular. Bana Miami'deki Peru topluluğunun üyeleri için bir konferans vermem gerektiğini söylediler. Konferans, öğleden sonra ikide, Coral Gables'taki bir restoranda bir Cumartesi olacağını da sözlerine ekledi. Benimle para hakkında konuşmadılar, neredeyse daha iyi. Bana sarı kapaklar, sarı t -shirts, oyunun sarı oyunu verdiler. Önümüzdeki Cumartesi seni bekliyoruz, söylediler. Beni beklemeyin, onlara söyledim. Cumartesi günü uyuyacağım, ekledim. Şaka yaptığını düşünerek güldüler. Ama ben ciddiydim. Sonra onlara söyledim: Peru siyaseti hakkında bir konferans vermek istemiyorum, bu konuda söyleyecek hiçbir şeyim yok. Beni ikna etmeye çalıştılar, ama anlamadılar. Sonra karım onlara şunları söyledi: eğer ayrılmazlarsa, polisi arayacağım ve kocamı sodomize etmek istedikleri için onları kınacağım. Korktular, korkmuşlardı. Yüksek sesle güldüm. Politikacılar üzgünse, evrak çantalarını yükleyenler daha da üzücüdür. Günler sonra bana, onlara artık her ikisine de bir konuşma yapacağımı, ancak öğleden sonra aynı restoranda bir konuşma yapacağımı yazdılar. Sizden anavatanın aşkı için yapmanı istiyoruz, beni çağırdılar. Ben yanıtladım: Bin özür dileme, ama ben anavatan bitmiş ve söyleyecek hiçbir şeyi olmayan, iyi şanslar ve eğer iktidara gelirlerse sürer.

İki hafta önce, büyük yazar öldüğünde, telefonda yağmur yağdılar ve röportajların onun hakkında konuşması için sayısız isteği e -postayla gönderdiler. Sadece bir tanesine cevap vermedim. Ayrıca dahiyi uyandırmaya onlarca radyo ve televizyon programını davet ettiler. Cevap vermemeyi tercih ettim. Büyük yazar hakkında söylemek istediğim tek şey, birkaç yıl önce çıkan en son romanım 'The Geniuses' da yazmıştı. Söyleyecek başka bir şeyim yok, diye düşündüm. Ve bana hatırlama cazibesine saldırırsam ya da onunla yaşadığım koşulları anlatırsam, kişisel standlarımda, yani bu haftalık gazetecilik sütununda ve bir milyon aboneye ulaşan YouTube kanalımda, nihayet iyi yaptığım bir işaret. Öyleyse, kişisel YouTube kanalım için her öğleden sonra beni evimde konuştuğumu gören insanlar beni işe almanın iyi bir fikir olduğunu düşünüyor mu, böylece başka bir şey hakkında konuşmaya devam etmek için oraya gitmek için oraya gitmem iyi bir fikir mi? Çok pratik olan eşim bana şöyle diyor: Konuşmak istiyorsanız, kanalınızda konuşun ve sonra masanıza yürüyün ve yazın ve bilmediğiniz konularda seyahat etmek ve konferans vermek için zaman kaybetmeyin. Evet, elbette, aşkım, ona söylüyorum, ama sonra Punta del Este ve Barranquilla'da kazanabileceğim gümüşü düşünmeye devam ediyorum ve kendime tanışacak kadar şanslı olduğum en sakin, tembel ve somurtkan adam olduğumu söylüyorum.

Flaubert bir mektupta şöyle yazdı: “Gerçek doğanızı arayın ve onunla uyum içinde yaşa.” Doğal olarak ben bir kediyim. Ben obez, kıdemli bir kedi, asla evden ayrılmak istemeyen bir kedi, her zaman uyuyan veya şekerleme yapmak isteyen bir kedi, gürültüden nefret eden bir kedi, beyler ve tüm hareketli mutluluk şekli. Çünkü Gordo Cat'in girişimim ve sakinliğim, bilmediğim şeyler hakkında konuşmak için seyahat ettiğim için bana para ödemeden evde kalmaktan oluşuyor. Kaplan olmayı çok isterim, ama bin özür dilerim, ben sadece bir kediyim.