HalaycıBaşı
New member
Hareketlerinde, aynı zamanda açık ve doğrudan dili ile de Papa Francis, mesajlarında acı çeken ve sert olanlara yakındı. Gazetecilerin tartışmalara girmeden bir sahibiyle eğlendirmedikleri kamu müdahalesi yoktu. “Tanrı benim için iyidir ve bana iyi bir bilinçsizlik dozu veriyor” dedi. Bunlar, kendi başı yıllarından en çok hatırlanan ifadelerden bazıları:
1.“Yoksullar için fakir bir kiliseyi nasıl isterdim!”
(16 Mart 2013, seçiminden üç gün sonra Francisco'nun adını neden seçtiğini açıkladı)
2. “Dağınık yapın!”
(28 Temmuz 2013, Rio de Janeiro'daki Dünya Gençlik Günü'nde)
3.
(29 Temmuz 2013, uçakta, Brezilya'dan geri)
4. «Tanrı ve halkından önce, günahlar ve din adamları tarafından işlenen ciddi cinsel istismar suçları için acımı ifade ediyorum Sana karşı ve alçakgönüllülükle özür dilerim. Ayrıca, akrabalar tarafından ve istismar mağdurları tarafından yapılan istismar şikayetlerine yeterince cevap vermeyen kilise liderlerinin ihmal günahları için özür dilerim »
(7 Temmuz 2014, istismar mağdurlarıyla bir karşılaşmadan sonra bir evinde)
5. «Akdeniz'in büyük bir göçmen mezarlığı haline gelmesi hoş görülemez»
(25 Kasım 2014, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'ndan önceki konuşmasında)
6. «Kilisedeki teolog kadınlar kekte çilek gibidir, daha fazlasına ihtiyaçları vardır (…), teolojik yansımaya yeni katkılar sunuyorlar ».
(5 Aralık 2014 kadın teologlara karşı)
7. «Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak adil mi? Yapılamaz. Bir insan hayatını ortadan kaldırmak adil değil, ancak küçükbir sorunu çözmek için. Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak gibi »
(10 Ekim 2018, Plaza de San Pedro del Vatikano'da kürtaj yapmayı ima ettiği “Öldürmeyeceksin” emrine adanmış bir homily sırasında)
8. “Kimse yalnız kurtarılmıyor”
(27 Mart 2020, Covid-19 Pandemi sırasında Plaza de San Pedro'da olağanüstü nimet)
9. “Savaş her zaman insanlık için bir yenilgidir”
(27 Şubat 2022, Rus Ukrayna'yı işgalinden sonra Angelus'un yuvarlanmasında)
10. «Kilisede herkes için yer var. Hepsi, hepsi, hepsi! “
(3 Ağustos 2023, Lizbon Wyd)
Bir Hata Bildir
1.“Yoksullar için fakir bir kiliseyi nasıl isterdim!”
(16 Mart 2013, seçiminden üç gün sonra Francisco'nun adını neden seçtiğini açıkladı)
2. “Dağınık yapın!”
(28 Temmuz 2013, Rio de Janeiro'daki Dünya Gençlik Günü'nde)
3.
(29 Temmuz 2013, uçakta, Brezilya'dan geri)
4. «Tanrı ve halkından önce, günahlar ve din adamları tarafından işlenen ciddi cinsel istismar suçları için acımı ifade ediyorum Sana karşı ve alçakgönüllülükle özür dilerim. Ayrıca, akrabalar tarafından ve istismar mağdurları tarafından yapılan istismar şikayetlerine yeterince cevap vermeyen kilise liderlerinin ihmal günahları için özür dilerim »
(7 Temmuz 2014, istismar mağdurlarıyla bir karşılaşmadan sonra bir evinde)
5. «Akdeniz'in büyük bir göçmen mezarlığı haline gelmesi hoş görülemez»
(25 Kasım 2014, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'ndan önceki konuşmasında)
6. «Kilisedeki teolog kadınlar kekte çilek gibidir, daha fazlasına ihtiyaçları vardır (…), teolojik yansımaya yeni katkılar sunuyorlar ».
(5 Aralık 2014 kadın teologlara karşı)
7. «Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak adil mi? Yapılamaz. Bir insan hayatını ortadan kaldırmak adil değil, ancak küçükbir sorunu çözmek için. Bir sorunu çözmek için bir hitman kiralamak gibi »
(10 Ekim 2018, Plaza de San Pedro del Vatikano'da kürtaj yapmayı ima ettiği “Öldürmeyeceksin” emrine adanmış bir homily sırasında)
8. “Kimse yalnız kurtarılmıyor”
(27 Mart 2020, Covid-19 Pandemi sırasında Plaza de San Pedro'da olağanüstü nimet)
9. “Savaş her zaman insanlık için bir yenilgidir”
(27 Şubat 2022, Rus Ukrayna'yı işgalinden sonra Angelus'un yuvarlanmasında)
10. «Kilisede herkes için yer var. Hepsi, hepsi, hepsi! “
(3 Ağustos 2023, Lizbon Wyd)
Bir Hata Bildir