Jesús Soto de Paula: Juan Ortega'dan Anlar

HalaycıBaşı

New member
05/03/2025

23: 15'te güncellendi.

Genellikle bir ömür boyu, öğleden sonra en iyisinin en az şarkı söyleme olması, ama bu yüzden … şarkı söylemekten vazgeçiyor. Ve 1 Mayıs'ın son öğleden sonra konuşmaya devam etmesi gerekecek, çünkü ben … Juan Ortega'nın bizi terk ettiği küçük olanı görmezden gelmek bir haksızlık gibi görünüyor. Küçüklere işaret ediyorum, Domingo Hernández'den tatlandırılmış Burels'den önce ve bu kadar küçük bir Ortega'dan önce su arıtma anları aldı. Korkusuz, öğleden sonra en iyisi, koltuk değneği ile katliamın başlangıcında, boğayı en iyi sonla dışarıya götüren iki hendek uyguladığında Juan tarafından imzalandığını söyleyebilirim. Ve neredeyse en iyisi, hendesi, Veronica gibi! Boğa dövüşünün bir pa'lante adımı olduğunu bilmek ve böylece işte ölmek ('şikayetler' kitabında yazdığım gibi) tüm unutkanlığa karşı en iyi tanıklık haline gelmek için yer, simetri ve sezgide olmak gerekir. Çalışmada ölmek, boğa güreşinde böyle bir metafor değil, kışkırtıcı ve ham gerçeklik olan mecazi bir sorun. Juan'daki hendek, boğa güreşinin zirvesidir, çünkü bitmemişlerin uçurumuna fırlatan hisseder ve basar, sadece belirli boğa güreşçilerinin içerdiği vertigo. Sessizliğini duy, ses kırılganlığını. Ve elbette pelerinleri hala saldırıyı uyuyabilen kendi kendine empsiyon, belki de Veronica'dan daha fazla kapmak (bana cesarete izin ver), ama aramasından daha fazla (bilecek), yükseltme veya bulmayan veronik çoraplarda olduğu gibi. Ve Antonio Gallardo'nun Curro Para'yı arayışı ile aynı arama değil. Ancak Juan'daki her şey, boğa ile uyum sağladığında, yüce anlara ulaşan, kışkırtıcı bir yükseliş gösteren, temperleme hakkında daha fazla endişelenmesini istiyorum, bu kadar yavaş, aynı şekilde görünmekten daha fazla görünmekten daha fazla endişelenmesini istiyorum. Yavaş yavaş yapar, tempers ne söylenir. Sadece anlar oldukları söylenecek, ama o kadar çok an var ki, bize gelen sadece birkaç kişi olarak ayrılıyorlar.

Yalnızca aboneler için makale

Bir Hata Bildir