“Fren olmadan bir roller coaster'da yaşadım, her şeyi hissettim”

HalaycıBaşı

New member
Pepe Ahlaki (Los Palacios ve Villafranca, 1987) hikayesi, mağlup olan insanın ve sonuç olarak, rüzgar patladığında, bir tür gece hayatına bir tür bağımlılık için hayatının dizginlerini kaybettiğinde başarısız boğa güreşçisidir. … ve kötü etkiler ». Evden kaçmak ve tamamen mahvetmek için tüm fuarlarda savaşmak. “Hayatım bitmişse yalnız kaldığımı düşünmeye geldim.” Son bırakan bir arkadaşım onu bir barda buldu ve onu hayatını değiştirecek siteye götürdü: Bethany, kilisenin çapraz misyonerleri tarafından yönlendirilen manevi egzersizler ve geri çekilme evi. Orada, San Juan de Aznalfarache'nin İsa'nın kutsal kalbine heybetli anıt altında Tanrı'yı buldu. “Burada, bize gelen her şeyin suçunun kendimiz olduğunu öğrendim.” Bu dönüşümün iki yılı, geçen Pazar günü, kariyerinin son şansını sunduğu Ramón Valencia'dan beklenmedik bir çağrıdan sonra tamamlandı, öğretmendeki boğa güreşçisine tekrar giyindi. Geri kalanı zaten biliniyor: Miurada'ya iki kulak ve zafer omuzlarından çıkın.

– Bizi bu siteden alın.

– San Juan de Aznalfarache'de manevi bir egzersiz evindeyiz. Burada ilk emekliliğimi iki yıl önce yaptım. Emaus'un yolu çağrıldı. Hayatımı değiştirdim.

– Neden hayatını değiştirdi?

– Duygusal bir düşüşteydim, rahat değildim ve yeterli kişisel sorun yaşadım. Her şey battı. Bir arkadaşım beni bir hafta sonu geçirmeye getirdi ve bunun kökü hayatı tamamen farklı bir şekilde görmeye başladım.

–Bu ilk başta çok ikna olmadığını anlıyorum.

– Evet dedim, ama gelmeyeceğime ikna oldum. Biralarım bile vardı. Sarayları almaya gelmesi gerekiyordu çünkü görünmeyeceğini biliyordu.

– Ve burada ne buldu?

– Harika insanlar ve Tanrı buldum. Zaten bir Hıristiyandım; Ama pratikte sadece çok az sorduğumuz ve verdiğimiz boğa güreşçileri tarzında. Burada bulduğum insanlar istediğimden çok daha fazlasını verdi. Hayatımı değiştiren unutulmaz bir haftasonuydu. Tanrı'yı buldum ve o zamandan beri ona çok daha yakın oldum. Düşünme ve yaşam tarzım değişti.

Pepe Ahlaki Geçen Pazar La Maestranza'da İki Kulak Kesildi

Víctor Rodríguez

– İnançla ilişkiniz şimdi nasıl?

– Örneğin, her gün dua ediyorum. Hiç yapmadan önce nasıl dua edeceğini bilmiyordu. Yanımda hiç kimse olmadan Tanrı'nın şirketine hiç gitmemiştim. Şimdi kutsanmış kutsallığa ibadet edeceğim ve onun yanında olacağım. Bunu yapmaya devam ediyorum ve hala bana yakın hissediyorum.

– Ve bu manevi ilerleme, hayatınız ne değişti?

– Tanrı'ya yaklaşma yolunda, hayatımın pek çok şeyi başarısız olduğumu fark ettim. Ben esas olarak başarısız oldum, ama ailem de başarısız oldu, arkadaşlarım ve etrafımdaki tüm insanlar. İşler benim için işe yaramadığında, yaptığım şey başkalarını suçlamaktı. Burada bize olan her şeyin suçunun kendinden olduğunu öğrendim. Tüm alışkanlıklarımı değiştirmeye karar verdim.

– ve çevreniz? Ona sırtını mı çevirdi?

– Çevrenizdeki insanların yanınızdan emekli olması normaldir. En yakın aile sizi her zaman desteklese de, yalnız olduğunuz bir zaman gelir. Ne kadar kötü davranırsan, her zaman oradalar. O ana kadar sana “Seni seviyorum” demekte zorlandım. Tüm bu duyguları kapsayan bir kabuğum vardı.

– Sorunlarınızı ilk ne zaman anlattınız?

“İtiraf etmeye gittiğimde.” Orada hayatta birçok şey yaptığımı fark ettim.

–Hart kötü alışkanlıklar, onlar neydi?

“Benimle ilgilenmedim, Tanrı olduğumu ve her şeyle yapabileceğimi düşündüm. Geceleri dışarı çıktım ve tüm dünyanın gözlüklerini içtim, onları benim yararım için kullandım … Bu benim kötü hayatımdı. Sonunda, bu tür bir sorun, tüm bu tür bir sorun, iç sorun, bir iç sorun, kötü bir şekilde etkilenmediğiniz için, yüz yüze değil, bu kadar kötü bir şekilde ortaya çıkmadığımız için, şaka yapmadık. [gesticula como si el maligno estuviera sobre su hombro] Ve sonunda Yüce Olduğuna İnanıyorsunuz.

– İçecekle ilgili sorun bir bağımlılık oldu mu?

– Hayır, sorunun sadece içtiğini sanmıyorum. Sorun hayatımın bütünüydü. Günler içmeden olabilir, ama sorun hala kafamdaydı. Öyle bir ölçüde savaşmak istemedim, en güzel ve dünyada en çok sevdiğim şey. Bir pelerin veya koltuk değneği almak istemedim. Utandım. Ve içimde olan her şeyden korkuyordum. Zaten düştüğünde bir roller coaster gibiydi ve fren yok gibi görünüyor.

Pepe ahlaki muskalarını gösterir

Pepe ahlaki muskalarını gösterir

Víctor Rodríguez

– Ve şu anda iki yaşında olan bu emeklilikten, hayatlarında değişen diğer birçok şeyin yanı sıra içmeyi bıraktı.

– Birkaç aylık bir süreçti. Hayatımda bir disiplin koymaya, günlük sporları oynamaya, dua etmeye ve Tanrı'ya yakın olmaya karar verdim. Onları yerine getirmek için kendime sözleşmeler koydum. Her zaman diğer insanlara söz veriyoruz. “Söz veriyorum yalan söylemeyeceğim, sana söz veriyorum …” ama asla kendimize söz vermiyoruz. Bu sözleşmelerin nasıl başarısız olmayacağına karar verdim. Çünkü? Çünkü kendimizi başarısızlığa uğratabilirsek, diğer insanları nasıl başarısızlığa uğratmayacağımız.

– Ve sizinle bu sözleşmelerden herhangi birini ihlal ettiniz mi?

-Hiçbiri.

“Beni ne tür sözleşmelerden al.

– Birincisi, hayatımın her günü beni kaldıracağım ve isteyip istemediğiniz, spor yapmak zorunda kaldım. Bir diğeri, gün boyunca dua ederek ve Tanrı'ya yakın bir an geçirmesi gerektiğiydi. Ayrıca daha fazla alkol içmeme. İnsanları yararım için kullanmamak ya da ailemi ve arkadaşlarımın başarısız olmasını değil. Bunu altı aydır yaptığınızda, hayatınız sağlıklı olmaya başlar. Tüm bu hedefler içimde iyi olmak ve en çok sevdiğim şeyi yapabilmek için, savaşmak için.

– Bullfighter ne zaman rehabilite edildi?

– Her gün salon boğa güreşi sözleşmesini de koymuştum. Çok fazla arayarak, on yıl ile boğa güreşçisi olmak istemeye başladığı ahlaki pepe'yi buldum. Oradan Peru'ya gittim ve kaderlerin şeyleri, bir rahiple yaşadım. Beni kasabasında bir katedral inşa etmek için faydalı bir koşu ile savaşmaya çağırdı. Ve birkaç ay sonra bana bir ya da iki koşu sunmak için bana bir avukat dedi. Total, beni evde ev sahipliği yapabilmesi ve bana evet olduğunu söylerse Peder Ricardo'yu aradım. İlk yedi ay beni gerçekten değiştirenlerdi.

– Bu bölgelerde boğa güreşinin sertliği aşırıdır.

– Benim için değildi. Aksine, bu bir ışık yoluydu.

– Tüm bunların ekonomik sorunlara katılacağını anlıyorum.

-Evet. Birkaç yıl boyunca çok iyi yaptım, ama sorunların ortaya çıkmaya başladığı bir zaman geldi. Çocuklarımın annesini boşandım ve karanlıkta ve kötü hayata sığınmaya başladım. Kendimi parasız ve evsiz gördüm. Ailemle geri dönmek zorunda kaldım. Geceleri nasıl olacağını hayal edin ki her şeyi o kadar karanlık gördüm ki, her şeyin bitmesi ve huzur içinde olabilmesi için istediğim şeydi. Bana şöyle dedi: “Hayatın biterse, huzur içinde kalıyorum.”

– Ölümden mi bahsediyorsun?

“Ölmek istemedim, ama yatağa gitmek ve artık uyanmak istedim.” Bitmek için her şeye ihtiyacım vardı.

Kayboldular Borçlar?

– Hayır, yeterince devam ediyorum. Düzeltmeye çalışıyorum.

-Bu çok problemin bu tür 'açlık' ile öğretmene ulaşmak için motor olduğunu anlıyorum.

– Seville'de savaşmaya değil, hayatımı çözmeye hazırlandım. Kendimle barış içinde olmak için düz bir yol ve iyi bir hayata sahip olmaya çalışan iki yıldır. Seville'de başka bir iş aramakla aynı boğa güreşi olurdu.

– Miura'nın özlemi geçmiş yorgunluğu hatırlardı.

– Bir arkadaşım, seyahat ettiğim kötü yolların Peru'dan gönderdiğim tüm videoları giyerken beni canlandırıyorum, blok gibi olan otellerin kirli yatakları … ve bana “Bu sefer acı çektiğin her şeyi hatırladın ve ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Yardımın tadını çıkarın. Gününüzün tadını çıkarın. Sen mutlu oldum.

– Ve Portagayola'nın gittiği için her şey akmaya başladı.

– Negatifler yerine boğaların olumlu yönlerine baktığınızda her şey daha iyi akar. İlk iyiliğin görünümünü gördüm ve “iyiliğin varsa, ona iyilikle davranacağım” diye düşündüm. Ve hareketlilik gördüğüm ikincisi, bunun daha iyi olabileceğini anladım. Ve tekrar güvendim. Bir boğa güreşçisinin tüm boğaları çarptığı söylenir ve en iyisi anahtar, sadece içlerinde iyi şeyler görmesi ve onlara güvenmesidir. Evet, kolay alkış aramadığımı, ama boğa güreşçisini hissedin ve kendim ol olduğunu söylüyorum.

– Sonra, neyin tehlikede olduğunu bilerek, kılıcını monte ederken nabzı titreyecekti.

-Hay, hiçbir şey. O kadar emindim ki onu öldüreceğim ki, onu dikebileceğini bile düşünmedim. Bu olumsuz düşünce kariyerim boyunca buna sahipti. Onları şişirirsem başıma ne olurdu? Pekala, artık boğuşma. VE? Zaten hayatı başka bir şekilde arardım. Meydana giderken minibüsdeyken arkadaşım Fernando del Toro'ya söyledim «Bana eşlik ettiğin için teşekkür ederim çünkü bu benim için çok özel bir gün olacak. Ne olacağını bilmiyorum, ama bu elbisenin daha fazla giymeyeceğimi biliyorum çünkü tekrar savaşmıyorum ya da prensin kapısından dışarı çıkmıyorum ve çerçevelemeliyim ».

– Elbiseden bahsetmişken, Macarena'nın manto mantosuna ilham kaynağı için çok yorumlandı.

– Bethany'nin ardından herkes gelir [casa de ejercicios espirituales donde realizó aquel trascendental retiro]. Beni buraya getiren arkadaşım Adrián Fernández Romero ve o çok macareno.

– arkadaşı küçük bir karmaşaya girdi çünkü kulübü [es presidente del Recreativo de Huelva] İniş o öğleden sonra oynandı ve boğalara gitmeyi seçti.

– O gün bu yıllarda olan her şeyin doruk noktasıydı. Değişimim onun sayesinde. Sonsuza kadar minnettar olacağım.

– Ve zafer, nasıl yaşadı?

– Sakinlik ile. Çok güzel bir gün oldu, ama hayat devam ediyor. Bu oldu ve şimdi dört gözle beklemeliyim.

– İleriye bak, ama hangi hedefle.

“Şey, hayatımı değiştirmeye devam etmek.” Bu sözleşmeleri kendimle yerine getirmeye ve hayatımda en çok sevdiğim şeylere uymaya devam etmek için: boğa güreşi.