Cinsel saldırı şikayetinden sonra gruptan atılan ölü Lendakaris gitaristini beraat ettiriyorlar

HalaycıBaşı

New member
04/16/2025

Saat 16: 54'te güncellendi.

2022'den yakın zamana kadar bir gitaristti Ölü LendakarisIván Carmona, bir kadın Kasım ayında bir Pamplona barında meme ucunu sıkıştırdığını ve gruptan sınır dışı edilmesine neden olduğunu kınadıktan sonra, suçlandığı cinsel saldırganlık suçundan beraat etti.

İçinde 3 Nisan'da gerçekleşen duruşmaşikayetçi, bir barda olmanın, sekiz yıldır tanıdığı davalının geldiğini ve onu rahatsız etmek amacıyla taşıdığı “sınırda bazı dokunuşlar” verdiğini açıkladı. Kısa bir süre sonra, bardan bir içki istemeye gitti ve sanık “meme ucunu sıkıştırdı”, bu da “ağlama, engellendi” ve “bir endişe saldırısı” yaşadı.

«Bana kapaktan şikayet etmek için abartılı olduğumu söylemeye geldi. Garson kendisine yapmayı bırakmasını söylemişti çünkü beni rahatsız etti. Ve sonra bana arkadaşları arasında meme uçlarını selamladığını söylüyor. Ve bana dokunuyor. Bölge beni arıyor. Donmuştum, şokta, ağlıyordum ve onun için bir oyun gibiydi. Garsona ne olduğunu görmediğimi söyledim, çünkü tam önünde, bir baston hizmet ettim. Ve ona, güvenli olacağını düşündüğü barında olmanın olamayacağını söyledim. Ve evet diye cevap verdi, ama bunun bir rocker olduğunu. İstediğim, kamusal alanda emin olmak. Kendimi kötü hissettim, tepkim sınırlar belirlememiz ve beni yalnız bırakmamız gerektiğiydi. Bana dokunabileceği gibi görünüyordu ve garsonun önünde yaptı, ”dedi Navarra'nın haberlerine göre duruşma sırasında genç kadın.

Sanık, kuruluşa vardığında kadına başlıkta yukarıda belirtilen dokunuşları verdiğini ve rahatsız edildiğini kabul etti. Daha sonra barda çakıştıklarında, “koluna sıkıştırdı ve birasını aldı ve başka bir şey olmadan ayrıldı.” İki gün sonra ortak bir arkadaş ona onu kınadığını söyledi ve duruşmada, medyanın olayın önemi nedeniyle “onarılamaz hasar” geçirdiğini ilan etti.

Şikayeti bildikten sonra, Grubu, nedenlerini bir açıklamada açıklayarak ayırdı: «Ivan, ölü Lendakaris gitaristi bugün itibariyle grubumuzun bir parçası olmayacak. Bu sabah onu hafif cinsel saldırı suçlayan bir yargı sürecinin farkındaydık. Bu nedenle, gruptan ve oybirliğiyle, süreç sona erene ve gerçekler açıklığa kavuşturana kadar onsuz yapmaya karar verdik. Grubun veya ekibin bileşenleri tarafından herhangi bir tür küfürlü davranışı kabul etmediğimizi teyit ediyoruz ».

İlgili olanların bir anlaşmazlığı ilk kez değildi. Duruşma sırasında ortaya çıktıkça, kınanan olaydan on gün önce, davalı versiyonuna göre şikayetçiye “kıçına dokundu” ve üyeye kendisine dokunarak cevap verdi. «Bardaydı, geçtim ve kıçımı dokundum ve elimi pakete tutarak tepki verdim. Savunmada bir eylemdi. Bunu yapmaktan rahatsız oldum ve bu yüzden ertesi gün ona bir mesaj gönderdim ”dedi. Duruşma sırasında genç kadın” meşru savunma “ile suçlayan genç kadın. “Hakim için olasılıktan hoşlanmayan bir iddia:« Bu yargıç, bir kek tavsiye ederek, saldırgana içki atarak, gerçeği bağırarak ya da en mantıklı, en mantıklı, en mantıklı, şikayetin tepkisinin daha da hassas bir bölgeye temas etmesini istemediğini duymuştu. o gün şikayetçi kıçına dokunmayı reddetti ».

Savcı, başlangıçta 15 ay hapis cezası istediduruşma talebini, toplam 4.320 Euro para cezası ile günde 18 aya 8 avroya para cezasına düşürmüştü. Bununla birlikte, Navarre Capital'in 4. numaralı ceza mahkemesi, suçlamanın sözlü duruşmada lehine herhangi bir tanık talep etmediğini ve kuruluşun garsonu ve başka bir müşteri gibi doğrudan tanıkların, herhangi bir zamanlarda, söz konusu ilave olduğu gibi, söz konusu ilave olduğu gibi tanıklık edeceklerini vurguladığını vurguladığını kaydetti. Böylece cümle, “hem meme ucundaki dokunuşu hem de şikayetçinin ona aynı şeyi söylediği ya da şokta kaldığı, çok daha az ağlayan dokunuşu reddeden gerçeklerin doğrudan tanıkının güçlü kanıtı” nı içeriyor.

Öte yandan, davalının savunmasına öncülük eden hukuk bürosu, “sadece şikayeti yapan kişiye karşı değil, aynı zamanda isimlerini yayınlayan ve ölü Lendakaris Grubu'ndan atmalarını sağlayan insanlara, medyaya ve derneklere karşı” sivil ve cezai eylemleri arıtmasını öneren bir notla açıkladı.

Bu gazete, bu beraat cümlesinden sonra gitaristlerinin geri kabulinin yükseltilip getirilmeyeceğini bilmek için grubun ortamıyla temasa geçti. Şimdiye kadar cevap yoktu.

Bir Hata Bildir