Allman Brothers Band kurucu ortağı ve gitaristi Dickey Betts, 80 yaşında hayatını kaybetti

HalaycıBaşı

New member
19.04.2024 09:39












Bu özellik yalnızca aboneler içindir

Abone


Gitar efsanesi Dickey Betts, Allman Brothers Band'in kurucularından biri ve ikonik eserinin yazarı 'Ramblin' Man'e basın, 80 yaşında hayatını kaybetti. Temsilcisi David Spero, Rock and Roll Onur Listesi'nin bir üyesi olan Betts'in Florida'nın Osprey kentindeki evinde ailesiyle birlikte öldüğünü doğruladı.


Teşhis konulan müzisyen kanser Kronik obstrüktif akciğer hastalığından muzdarip olan sanatçı, grubun blues, country, R&B ve caz unsurlarını güney rock'la birleştiren kendine özgü sesine yaptığı katkılarla hatırlandı.

Betts, Duane Allman'la birlikte orijinal Allman Brothers Band kadrosunda lead gitarı paylaşarak yeni bir grubun tanımlanmasına yardımcı oldu. yeni müzik türü. Yıllar geçtikçe grup, uzun canlı konserleri ve albümleriyle geleneksel müzik geleneklerine meydan okudu ve sonraki nesil sanatçılar üzerinde etkili oldu. Betts'in ayrılışı rock tarihinde bir dönemin sonunu işaret ediyor.

Yıllar geçtikçe grubun kadrosunda yaşanan zorluklara ve değişikliklere rağmen Betts, aşağıdaki gibi hitlerle müzik mirasına katkıda bulunmaya devam etti: 'Mavi Gökyüzü' ve 'Güneye Doğru'. 2000 yılında Allman Brothers Band'den resmi olarak ayrıldıktan sonra Betts, kendi grubuyla performans sergilemeye devam etti ve solo kariyerinin tadını çıkardı.




Yorumlara bakınız
(0)





Hata bildir



Bu özellik yalnızca aboneler içindir

Abone