“Ahlaki ikilemlerle gerçek bir casusla hiç karşılaşmadım”

HalaycıBaşı

New member
04/19/2025

04: 58h'de güncellendi.

David McCloskey
On beş yıl boyunca Suriye'de yaşıyordu. O zaman, isyanların nasıl bir iç savaş haline geldiğini gördü ve bu neredeyse dayanılmaz olana kadar büyük bir kan banyosunda devam edecek. CIA analisti Ve saha ajanı, ajansı terk etmek ve hayatına devam etmek, anlamsız ve mide bulantısından uzaklaşmak için Teksas'a dönmek zorunda kaldı. Ama bu her zaman kolay değildir. «O kadar çok kan görmüştüm ki, kafam sadece bunların gerçekliğini varsaymadı. Sadece o keskin savaşı anlamaya çalışmak için yazmaya başladım ”diyor ABC'ye açıklamalarda.

Prensip olarak, yayınlamaya veya bir roman inşa etme fikriyle yazmadım. Tarzında Kurt Vonnegut Ve Dresden'in bombardımanı, trajediyi bir şekilde üstesinden gelebilmek ve canlı travma değil şekillendirmek istedi. Fakat prensipte terapötik bir kendini savunma formülü olan şey, yakında yeni bir yaşam tarzı haline geldi. McCloskey, “Nasıl olduğunu bilmeden, kendimi aniden üst üste altı, sekiz ila on saat yazarken, içeride sahip olduğumu bilmediğim hiperaktif anılarımı ve yaratıcılığımı vererek buldum.”

Bu ilk denemeler yakında ilk roman oldu, 'Şam İstasyonu' (Salamandra)çağdaş Suriye'de, bir yandan, ne hakkında konuştuğunu bilen birinin ve bağımlılık yapıcı ve heyecan verici bir hikaye oluşturmayı bilen birinin yoğunluğunu gördükleri eleştirilerle beğenilen heyecan verici bir casus gerilim filmi. «Bazen eski meslektaşları aradım ve hikayelerini kullanma izni istedim. Şu anda hiçbiri şikayet etmedi. Ayrıca, kurgu öğeleri ile gerçek unsurlar. Öte yandan, CIA'da çok yoğun bir şaka kültürü ve masum var ”diyor, yanlış kişiyi rahatsız etmemenin her zaman daha iyi olduğunu bilen yazar.

Le Carré ile karşılaştırmalar

İlk romanın başarısından sonra ve karşılaştırmalardan sonra John Le Carré “Saçma olan, harika bir pazarlama iddiası, ama bunlara dikkat edemezsiniz,” şimdi bize geliyor 'Moskova X' (Salamandra)çağdaş casusluğa yeni bir yaklaşım. «CIA Putin'e karşı herkese giderse ve hükümetini istikrarsızlaştırmak için bir operasyon yaparsa ne olacağını düşünmek istedim. Paralarına karşı çıkmak zorunda kalacaklardı ”diyor yazar.

Bu şekilde, bu Moskova'ya seyahat edeceğiz Yolsuz bankacılar, Tehlikeli ve kurnaz oligarklar, iki ve üç grup ve casus oynayan ajanlar kapalı bir dünyada sızdı, içeriden kaçmak zor. «Dünya baş döndürücü bir hızda değişiyor. Artık iki açık taraf yok, her şey daha sıvı. Carré'nin casuslar hakkında yazarken daha kolay olduğunu söylemiyorum, ancak bugün iki yıl sonra en çılgın ve en saçma argümanı en gerçekçi olabilir ”diyor McCloskey.

Yazar çok uzun bir adam, neredeyse iki metre, yakışıklı, güçlü bir sıkma ve muhataplarının savunmalarını azaltmak için kendisine birçok kez hizmet etmek zorunda olan çocukça bir yüz. «Spy romanları ve filmler, casusların işkence gören insanlarla birlikte oynamayı sever ahlaki şüpheler. Ancak, CIA'daki tüm yıllar boyunca ahlaki ikilemlerle bir casusla hiç karşılaşmadım. Başından beri bilgi çalmak ve potansiyel düşmanına vermek için başka bir ülkeye gittiklerini biliyorlar. Ve bunu başarmak için bazen yapmaları gereken zaferleri biliyorlar. Pişman oldukları tek şey ve bu çoğunluğun başına gerçekleşir, kötü kocalar, eşler, babalar veya anneler olmaktır ”diyor McCloskey.

Yazar, yeni kitabının tam bir tanıtım turunda ve eski kıtaya bastığı andan itibaren hepsi ona aynı soruyu soruyor: Blokların dünyası bitti mi? Ne taraf Amerikaile ilgili Rusya veya Avrupa? «Bu büyük bir akım endişesi ve bilmek zor. Amerika Birleşik Devletleri'nden sizin kadar şaşkınız. Casus oyunu değişiyor ve onunla değiştirmek kolay değil ”diyor.

Durmadan Konuşun 'Spy oyunu', Casus oyunu ve kurgudan yeni formlarını ilginç hale getirmek neredeyse imkansız. «Temas ağını yetiştiren ve bölgenin farklı seviyelerine giren başka bir ülkeye bir operasyon göndermeden önce. Bu çatışmayı yarattı. Şimdi her şey mobil, kameralar, tekno -spite ve gerçekte artık gerekli değil. Ancak kurguda insan dramasına ihtiyacınız var. Bu çağdaş çatışmalar gösteren gerçekçi romanların zorluğu ”diyor McCloskey.

'Moskova X' Bizi evreninin en ilginç karakterine tanıttığı ikinci romanı, Artemis Afrodit Procterbüyük bir kararlılık ve bazı anarşi alacak bir casus. «İlham aldığı gerçek kişi çok daha kötü, kısa, kıvırcık saçlar, her zaman üstte bir bıçak vardı. Ama bu sadece bir saha ajanı, bir süper kahraman değildi, ne de şehir üzerinden büyük otomobil zulümlerinde değildi. Tek ilgisi bilgi toplamak ve varlıklarını korumaktı, başka bir şey değil ”diyor gerçek kişinin buna dayanan kurgusal bir karakter olduğunu asla bulamasını bekleyen McCloskey.

Procter aşağıdaki romanda rol alacak, bu sefer bir Moskova köstebek avı hakkında bir hikaye ANC. «Köstebek figürü en düşük zeka küreleri içinde çok yaygındır. Temsilcinin bile bilmediği zamanlar bile var. Her zamanki olmayan, bu 'topo' yüksek kürelerde olmasıdır. Bu, her şeyden çok kurgu ürünüdür. Bu durumda istedim 'Tinker Terzi Asker Casus' (Köstebek), John Le Carré tarafından, ilham olarak. Her zaman Le Carré'ye dönüyoruz. Şimdi McCloskey'e döneceğiz.

Bir Hata Bildir