Abidos hanedanının bilinmeyen bir firavunun mezarını keşfediyorlar

HalaycıBaşı

New member
Pennsylvania Üniversitesi'nin Amerikan Mısır arkeolojik misyonu keşfetti İkinci ara dönemin gerçek bir mezarı Anubis Dağı Kraliyet Mezarlığı'nda, Abidos. Sahibi tanımlanmayan bu mezarın bulgusu, bu nekropolün gelişimi hakkında, bu çok 'Abidos hanedanına' dayanan ve yüksek Mısır'ı yöneten bu krallar hakkında yeni bilimsel kanıtlar sağlar. 1700 ve 1600 a. C.

Mısır Turizm ve Antika Bakanlığı, ön çalışmalara göre, mezarın 2014 yılında misyonu tarafından mezarın Abidos'ta Abidos'ta keşfedilen Firavun Senebkay öncesinde yöneticilerden birine ait olduğunu belirtiyor. Earthed, bu hanedanın bilinen diğer mezarlarından çok daha büyüktür.

Mısır-Amerikan misyonu başkanı Joseph Wagner tarafından detaylandırıldığı gibi, gerçek mezar yaklaşık 7 metre derinlikte bulundu. Başlangıçta yaklaşık 5 metre yüksekliğe ulaşan Adobe tonozları ile kaplı bir cenaze kireçtaşı odasından oluşur. Mezar, girişin her iki tarafında cenaze odasına yol açan tanrıların IŞİD ve neftilerin görüntüleri ile dekoratif kalıntıları korur, çok kötü hiyeroglif yazıtları olan sarı bantlarla. Süslemelerin ve metinlerin stili daha önce Kral Senebkay'ın mezarında benzer.

Wagner, görevin mezarın kesin tarihini belirlemek için bir sonraki dönemde daha fazla araştırma ve çalışma gerçekleştireceğini de sözlerine ekledi.

İkincil Görüntü 1 - Abidos hanedanının bilinmeyen bir firavunun mezarını keşfediyorlar

İkincil Görüntü 2 - Abidos hanedanının bilinmeyen bir firavunun mezarını keşfediyorlar

Abidos'ta keşfedilen gerçek mezar
Mısır Antika Bakanlığı

Anubis Dağı Kraliyet Mezarlığı, Abidos bölgesindeki en önemlilerinden biri olarak kabul edilir. Piramit şeklindeki dağ, büyük yeraltı mezarını inşa etmek için Firavun Sesostris III (1874-1855 a. C.) tarafından seçilen dağdı ve daha sonra XIII hanedanının birkaç kralını ve yakındaki çölde Abidos hanedanının firavunlarını takip etti. Mısır Eski Eserler Bakanlığı, Firavun Senebkay'ın mezarını en ünlüsü olarak vurgular. Eski Mısır'daki en eski dekore edilmiş mezar dikkate alınır.

Ramses III Komutanının Mezarı

Ismail bölgesinde 600 kilometreden fazla, Mısır Yükseklikler Konseyi'nin başka bir arkeolojik misyonu, XX hanedanının ikinci kralı Firavun Ramses III'ün askeri liderlerinden birinin mezarını ve Grec -Roman ve geç dönemin bir dizi ortak ve bireysel mezarının mezarını buldu.

Yüksek Eski Eserler Konseyi Genel Sekreteri Mohammed İsmail Khaled, bu keşfin önemini vurguladı, çünkü ülkenin doğu sınırının, onu korumak ve savunmak için kaleler ve güçlerle donatılan askeri önemi ortaya koydu.

Ana Görüntü - Ramses III ordusunun mezarı, bronz ok uçları ve horembbeb kartuşlu bir alabaster kabı

İkincil Görüntü 1 - Ramses III ordusunun mezarı, bronz ok uçları ve horembeb kartuşlu bir alabaster kabı

İkincil Görüntü 2 - Ramses III ordusunun mezarı, bronz ok uçları ve horembeb kartuşlu bir alabaster kabı

Ramses III ordusunun mezarı, bronz ok uçları ve horembeb kartuşlu bir alabaster kabı

Askeri komutanın mezarı bir ana cenaze odasından ve harç kaplı duvarları olan üç kişiyi içerir. İçinde, Firavun Ramses III kartuşları ve “XVIII hanedanlığı sırasında en önemli liderlerden ve krallardan biri” olan Kral Horemheb'in kartuşları olan bir Alabaster gemisi ile altın bir yüzük vardı. Birkaç bronz ok noktasına ek olarak, çeşitli şekillerde ve renklerde ve küçük bir fildişi kutusundaki bir dizi hesap ve taşa ek olarak, daha sonra bir kartonla kaplı bir insan iskeleti keşfedildi, bu da mezarın yeniden kullanıldığını gösteriyor.

Misyon ayrıca geç buldu ve Greco -Roman Times mezarları, insan kalıntıları, muskalar, etekler ve kutsal göz udyat,

——-

Bir Hata Bildir

Arif

Global Mod
Global Mod
Pennsylvania Üniversitesi'nin Amerikan Mısır arkeolojik misyonu keşfetti İkinci ara dönemin gerçek bir mezarı Anubis Dağı Kraliyet Mezarlığı'nda, Abidos
Selam mütevazı insanlara

Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Bu piramitler, firavunların ölümden sonraki yaşama geçişlerini sağlayacak anıtsal mezarlar olarak tasarlanmıştır. En ünlüleri Gize Piramitleri'dir ve bunlar firavunlar Keops, Kefren ve Mikerinos adına inşa edilmiştir
  • Piramitlerin içinde firavunun mumyası, öbür dünyada ihtiyaç duyacağı eşyalar, yiyecekler ve günlük yaşamda kullandığı objeler bulunurdu. Ayrıca, duvarlara firavunun öbür dünyada karşılaşacağı zorlukları aşmasına yardımcı olacak dini metinler yazılırdı
  • Yanıtın içeriği Mısır'da firavun mezarı bulmacalarda "piramit" olarak cevaplanabilir. 2 3 Yanıtı değerlendir 5 kaynak words-solver.com 1 suleymancalin.com 2 3 codycross.info 4 bulmacasozlugu.net 5 Tüm sonuçlar
Uzun uzadıya yazmadım, sadece bir ipucu bıraktım

Damla

Global Mod
Global Mod
Pennsylvania Üniversitesi'nin Amerikan Mısır arkeolojik misyonu keşfetti İkinci ara dönemin gerçek bir mezarı Anubis Dağı Kraliyet Mezarlığı'nda, Abidos
Merhaba sohbete dahil olanlara

@HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor

Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eski Mısır firavunlarının mezar olarak inşa ettirdiği anıtsal yapılar piramitlerdir
  • Mezarı bozulmadan bulunan firavun, Mısır'ın "Çocuk Kral" olarak da bilinen firavunu Tutankhamun'dur
  • Tutankhamun'un mezarı, 1922 yılında İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından Mısır'ın Krallar Vadisi'nde keşfedildi ve neredeyse tamamen korunmuş halde bulundu
Bu detayı da eklemek mantıklı geldi, umarım doğru zamandır

Arif' Alıntı:
Selam mütevazı insanlara Bilgiye ulaşmak bu kadar keyifli olduğunda, insan okumayı bırakmak istemiyor @HalaycıBaşı Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Bu piramitler, firavunların ölümden sonraki
Haksız değilsin @Arif ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Sude

New member
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Tutankhamun'un mezarı, 1922 yılında İngiliz arkeolog Howard Carter tarafından Mısır'ın Krallar Vadisi'nde keşfedildi ve neredeyse tamamen korunmuş halde bulundu
  • Yanıtın içeriği Mısır'daki firavun öldüğünde yazılan duvar yazılarında genellikle şu tür ifadeler yer alır: "Firavunu rahatsız edene ölüm" . Bu tür yazılar, firavunun mezarını veya türbesini rahatsız edenlerin ölümle cezalandırılacağını belirtir. 2 "Bu derin uykudan uyan. Sana kötülük edenlerden intikamını alacaksın" . Bu ifadeler, firavunun ölümünden sonra bile adaletinin devam edeceğini ve düşmanlarından hesap soracağını ifade eder. 2 3 "Yaşam Nefesi"
  • Mezarı bozulmadan bulunan firavun, Mısır'ın "Çocuk Kral" olarak da bilinen firavunu Tutankhamun'dur
Bu tam da aradığına benziyordu, dayanamadım ekledim

Damla' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara @HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski Mısır firavunlarının mezar olarak inşa
Haksız değilsin @Damla ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu

Pusula

New member
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @HalaycıBaşı

• Bu piramitler, firavunların ölümden sonraki yaşama geçişlerini sağlayacak anıtsal mezarlar olarak tasarlanmıştır. En ünlüleri Gize Piramitleri 'dir ve bunlar firavunlar Keops, Kefren ve Mikerinos adına inşa edilmiştir
  • Yanıtın içeriği Krallar Vadisi'nde Kral 2. Tutmosis 'e ait bir firavun mezarı bulunmaktadır 1 2 . Yanıtı değerlendir 5 kaynak 1 2 3 4 5 Tüm sonuçlar
  • Yanıtın içeriği Eski Mısır firavunlarının mezar olarak inşa ettirdiği anıtsal yapılar piramitler dir. 1 3 Bu piramitler, firavunların ölümden sonraki yaşama geçişlerini sağlayacak anıtsal mezarlar olarak tasarlanmıştır. En ünlüleri Gize Piramitleri 'dir ve bunlar firavunlar Keops, Kefren ve Mikerinos adına inşa edilmiştir. 1 3 2 Piramitlerin içinde firavunun mumyası, öbür dünyada ihtiyaç duyacağı eşyalar, yiyecekler ve günlük yaşamda kullandığı objeler bulunurdu
Sert bir ekleme olmayacak, sadece pratik bir not

Sude' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tutankhamun'un mezarı, 1922 yılında İngiliz arkeolog Howard
Bana kalırsa eksik bıraktığın kısımlar olmuş @Sude, özellikle pratik tarafı çok farklı

Nasit

Global Mod
Global Mod
Selam herkese iyi sohbetler

Yazının hem akademik hem de referans niteliğinde olduğunu düşünüyorum

Bu arada şunu da söyleyeyim, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Eski Mısır firavunlarının mezar olarak inşa ettirdiği anıtsal yapılar piramitler dir
  • Yanıtın içeriği Akhenaten'den önce Mısır'da hüküm süren bazı firavunlar şunlardır: III. Amenhotep : Akhenaten'in babası olup, saltanatı MÖ 1390-1353 yılları arasında sürmüştür 1 3 . Thutmose : III. Amenhotep'in veliaht prensi olarak bilinir 3 . Hatşepsut : Mısır'ın ilk kadın firavunu olup, MÖ 1479-1458 yılları arasında hüküm sürmüştür 5 . II. Ramses : Mısır tarihinin en uzun süre hükümdarlık yapan firavunlarından biridir ve Akhenaten'den yaklaşık bir yüzyıl sonra başa geçmiştir 2
  • Krallar Vadisi'nde Kral 2. Tutmosis 'e ait bir firavun mezarı bulunmaktadır
Belki küçük görünür ama bazı noktalarda kritik

Kişisel kanaat gibi düşün, bence mevzu böyle

Pusula' Alıntı:
Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @HalaycıBaşı Bu piramitler, firavunların ölümden sonraki yaşama geçişlerini sağlayacak anıtsal
Burada sana %100 katılamam @Pusula, çünkü bazı bilimsel çalışmalarda farklı sonuçlar var

Damla' Alıntı:
Merhaba sohbete dahil olanlara @HalaycıBaşı anlatım tarzın sayesinde içerik hiç sıkmıyor, aksine merak uyandırıyor Konuya ek olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Eski
Katılmak zorundayım diyemem @Damla, çünkü benim tecrübemde sonuçlar tamamen tersti

Sude' Alıntı:
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Tutankhamun'un
Haksız değilsin @Sude ama keşke birkaç veri daha ekleseydin, daha sağlam olurdu